TCMB’den TL’yi destekleyen faiz adımı

Güncelleme Tarihi:

TCMB’den TL’yi destekleyen faiz adımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 07:00

MERKEZ Bankası (TCMB) başkanlığına Fatih Karahan’ın atanmasının ardından ilk adım atıldı.

Haberin Devamı

TCMB, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak. TCMB’den yapılan açıklamada, katılım bankalarının Türk Lirası cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarında benzer etkiyi sağlayacak şekilde indirim yapılacağı da kaydedildi.

Öte yandan, Resmi Gazete’de dün yayımlanan tebliğ değişiklikleri ile de döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat’ta (KKM) tarih uzatıldı.

KKM’DE SÜRE UZADI

Buna göre, kur korumalı mevduat hesabı kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL’ye çevirebilecek.

Haberin Devamı

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin altın, döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyelerle ilgili daha önce belirlenen tarihlerde herhangi bir güncelleme yapılmadı.

BAKMADAN GEÇME!