TBB ve Merkez’den TL mesajı

Güncelleme Tarihi:

TBB ve Merkez’den TL mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 07:00

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanması üzerine 8 Eylül’de biraraya geldi. TBB’den konuya ilgili yazılı duyuru yapıldı.

Haberin Devamı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve TBB yönetim kurulu üyelerinin OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde Türk Lirası’nın ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentileri görüşmek üzere toplandığı belirtildi.

ÇAKAR: YAPICI BİR TOPLANTI

TBB’den yapılan açıklamada Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini vurguladığına yer verildi. Ayrıca, “TCMB Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurgulamıştır.

TCMB Başkanı Erkan ve TBB Başkanı Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün görüş birliğinde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!