TAV'a 113,5 milyon euroluk kredi

Güncelleme Tarihi:

TAVa 113,5 milyon euroluk kredi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 15:43

TAV, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin yap-işlet-devret imtiyaz sözleşmesi kapsamında yapılacak yatırımın finansmanı için, 113,5 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladı.

5 yıl vadeli ve libor artı 3 baz puan faizli kredi, Almanya'nın önde gelen bankalarından West LB ile Türkiye Vakıflar Bankası'nın eş düzenleyiciliğiyle sağlandı.

Kredi sözleşmesinin imza töreninde konuşan TAV İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, TAV'ın özel sektör ve devlet işbirliğinde yatırımlar gerçekleştirdiğini, sağlanan kredilerin TAV'ın bilgi birikimine verildiğini söyledi.
Şener, TAV'ın 6 yılda yaklaşık 1 milyar 700 milyon dolarlık kaynak sağladığını dile getirdi.
Şener, İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni dış hatlar terminalinin bu yıl içinde tamamlanacağını ve maliyetinin yaklaşık 125 milyon Avro civarında olacağı bildirdi.
West LB AG Türkiye Genel Müdürü Andreas Schroeter de, böyle bir anlaşmanın kendileri için bir rüya olduğunu, uzun zamandır bu anlaşmanın içinde yer almak istediklerini söyledi.
Global havalimanı faaliyetlerinde özelleştirme yönelimi bulunduğunu kaydeden Schroeter, TAV'ı, önümüzdeki yıllarda dünyanın en büyük havalimanı işletmecilerinden biri olarak görmenin şaşırtıcı olmayacağını dile getirdi.
Schroeter, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın sigorta işlemlerinin, Alman hükümetine bağlı bir Alman firma tarafından gerçekleştirildiğini de belirtti.
Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Çevik de, bu proje için finansal destek sunmaktan son derece memnun olduklarını, havalimanının hizmete girmesiyle bölgenin sosyal hayatına ve turizm sektörüne büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından kredi sözleşmesi taraflarca imzalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!