TAV, Tiflis Havalanı'nın işletmeciliğine başladı

Güncelleme Tarihi:

TAV, Tiflis Havalanının işletmeciliğine başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 17:19

Tiflis Uluslararası Havaalanı'nın inşaat ve işletmeciliğini üstlenen TAV (Tepe-Akfen) bölgede iş yapan ortağı Urban ile birlikte 15.5 yıl sürdüreceği havalimanı işletmeciliğine resmen başladı.

TAV şirketinin, Tiflis'teki ofisinden yapılan açıklamada, Tiflis Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu terminali binası ve ilgili altyapı inşaatları için gerekli olan hazırlik sürecinin büyük ölçüde tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, inşaatlara ilişkin saha çalışmalarının devam ettiği, inşaat işlerine ise gerekli izin ve onayların alınmasından sonra Aralık'ta başlanacağı kaydedildi. Yeni terminal binası ve modernize edilen altyapı tesislerinin 2006 yılının Kasım ayı içinde hizmete alınması planlanıyor. TAV ve Urban inşaat şirketinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından hayata geçirilecek proje ile ilgili imzalar Eylül ayında Tiflis'te atılmıştı.

Projenin toplam maliyeti, 77 milyon dolar (62 milyon doları Tiflis, 15 milyon doları Batum) tutarında ve 2006 yılının Kasım ayında tamamlanması öngörülüyor.
(TİFLİS/A.A)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!