Tatil, dolar ve marka yaradı

Güncelleme Tarihi:

Tatil, dolar ve marka yaradı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili dolar ve marka yaradı. Uzun tatilin başlangıcı olan 3 Nisan Cuma günü haftayı 243 bin 800 lira ile kapatan Amerikan Doları, yoğun taleple birlikte cumartesi günü 250 bin liraya kadar yükseldi. Bayram tatilinin sona erdiği bu haftasonu ise döviz büfelerinde Amerikan Doları'nın alış ve satış fiyatı arasındaki fark beş bin lirayı buldu. Döviz büfelerinde Dolar, alış fiyatı 245 bin satış fiyatı da 250 bin lira olarak işlem gördü.

Alman Markı da dokuz günlük bayram tatili sonunda, 132 bin 500 lirayla haftayı kapatırken yeni haftaya serbest piyasada 137 bin liralık fiyatla başlayacak. Uzun tatilde döviz büfeleri açık oldukları günlerde Alman Markı'nın alış ve satış fiyatları arasındaki farkı da 4 bin liraya kadar çıkardılar. Serbest piyasada Alman Markı'nın alış fiyatı 134 bin satış fiyatı da 137 bin lira olarak belirlendi.

Bu arada, tatil süresince Kapalı Çarşı'daki işlemler sırasında da altın değer kazandı. 3 Nisan Cuma günü haftayı 16 milyon lira ile kapatan Cumhuriyet Altını'nın fiyatı 16 milyon 600 bin liraya yükseldi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!