‘Tasarım ve üretimin sonu yok ama suyun var’

Güncelleme Tarihi:

‘Tasarım ve üretimin sonu yok ama suyun var’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2023 07:00

Lüks perakende sektöründe konumlanan Beymen, “Dünyaya sözümüz var” dedi ve ‘Beymen Promise’ adındaki sürdürülebilirlik yol haritasını Zorlu Center’daki mağazasında düzenlenen toplantıda açıkladı.

Haberin Devamı

Toplantı kapsamında gazeteci – yazar Ilgaz Gürsoy’un moderatörlüğünde Beymen Group CEO’su Elif Çapçı ve Boğaziçi Üniversitesi İklim Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz’ın katıldığı bir söyleşi gerçekleşti. Beymen Group CEO’su Elif Çapçı’nın açıkladığı yol haritasında üç ayaklı taahhüt paketi dikkat çekti. Çapçı, “Beymen Promise ile doğaya, topluma ve çalışanlarına yönelik taahütlerimizi duyuruyoruz. Tasarım ve üretimin sonu yok ama suyun sonu var. Tedarik zincirimizi de kapsayan şekilde tüm ekosistemimize yaygınlaştıracağımız küresel referanslarımızı belirledik, sertifikasyon süreçlerimizi tamamladık. Atık ve üretimde kullanılan su miktarını ve karbon ayak izimizi kararlı bir şekilde ve sürekli azaltacak şekilde yol haritamızı çizdik. Beymen mağazalarımızın yanı sıra üretimini gerçekleştirdiğimiz Beymen Club, Network, Divarese, Beymen Collection ve Academia’da sürdürülebilirlik alanında kararlı, güçlü ve önemli adımlar atıyor ve taahhütlerde bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SIFIR ATIK, SIFIR EMİSYON

Beymen Promise çerçevesinde verilen taahhütlerden biri, ikinci el çanta ile başlatılan Reborn projesini diğer ürünlere de yaymak. Ayrıca 2024’ün ilk yarı sonuna kadar Beymen Grubu’nun tüm ambalajlarının yüzde 100 sürdürülebilir sertifikalı malzemelerden olacağı belirtildi. Şirket 2040 itibarıyla da ‘sıfır atık ve sıfır emisyon’ sözü verdi. Cinsiyet eşitliğinde ise yaklaşık yüzde 45 olan
kadın çalışan oranını 2025 itibarıyla yüzde 50’ye çıkarmayı taahhüt etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!