TaÅŸar Kapalıçarşı tuvaletini pis buldu

Güncelleme Tarihi:

Taşar Kapalıçarşı tuvaletini pis buldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 15:21

Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Kapalıçarşı ziyaretinde tuvaletleri denetledi. Bu konuda çok sayıda şikayet aldığını belirten Taşar, "söylenenlerden temiz ama yetersiz" dedi.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'yı ziyaret ederek esnafı dolaşan Taşar, sorunlarını dinledi. Ardından çarşı içindeki Havuzlu Restoran'da düzenlenen toplantıda konuşan Taşar, 11 Eylül'den sonra yurtdışındaki temaslarına ağırlık verdiğini belirterek, 2002 yılında Türkiye gelecek turist sayısında, geçen yıla göre yüzde 9-45 arasında artış sağlama gayreti içinde bulunduklarını anlattı.

Bunun yanısıra, tüm turistik destinasyonları gezerek, sektörün taraflarıyla sorunları çözebilmek için hazırlıklar yaptıklarını kaydeden Taşar, "Evimizi, gelecek misafirlerimize hazır hale getirme gayreti içindeyiz" dedi.

KAPALIÇARŞI'DA TUVALET SORUNU...

Kapalıçarşı'yla ilgili çok sayıda e-mail, mektup ve telefon aldığını da belirten Taşar, en sık dile getirilen şikayetlerin başındatuvaletlerin yetersizliğinin geldiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ziyaretin başında girişte bulunan bir tuvaleti denetlediğini kaydeden Taşar, kendisine anlatılanlara göre daha temiz bulduğunu ancak kendisi geliyor diye temiz tutulmuş olabileceğini bildirdi. Bunarağmen tuvaletin pis olduğunu dile getiren Taşar, bu tür yerlerin temiz tutulmalarının önemini vurguladı.

İstanbul'un 11 Eylül'den sonra bir şansızlığı olduğuna da işaret eden Taşar, ABD'lilerin uçuş korkusu nedeniyle kendilerine seyahat yasağı koyduğunu hatırlattı. Bunun yanı sıra Japon hükümetinin Türkiyeiçin koyduğu seyahat etme yasağının da çok sıkı takipleri sonucu kaldırıldığını belirten Taşar, bu ay başında 500 kişilik Japon turist kafilesinin Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

"Turizm sektörünün geleceğin lider Türkiye'sine giden yolda en önemli merdiven olacağına inanıyorum" diyen Taşar, Kapalıçarşı esnafının da sorunlarına sahip çıkmasını istedi ve bakanlık olarak destek vereceklerini söyledi.

Esnafın, Kapalıçarşı'yı koruması ve elbirliğiyle restore etmesi gerektiğini de anlatan Taşar, mekanın daha cazip hale getirilmesi için folklorik kıyafetler giyilmesi gibi önerilerde bulundu.
   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!