Tarişbank'a el koyma Danıştay'dan döndü

Güncelleme Tarihi:

Tarişbanka el koyma Danıştaydan döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2001 01:52

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Tarişbank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu‘na (TMSF) devrine ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararının yürütmesini durdurdu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Danıştay 10. Dairesi‘nin, Tarişbank‘ın TMSF‘ye devrine ilişkin BDDK kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararına yapılan itirazı bugün karara bağladı.

Genel Kurul, itirazı kabul ederek, söz konusu BDDK kararının yürütmesini durdurdu. Bu karara karşı, BDDK‘nın karar düzeltme isteminde bulunma hakkı var. Eğer bu istem Genel Kurul tarafından reddedilirse, davanın esasına ilişkin kararı 10. Daire verecek.

10. Daire'nin vereceği kararı da tarafların temyiz etme hakkı bulunuyor. Temyiz istemini de yine Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu görüşecek. BDDK, 10 Temmuz'da Tarişbank ile birlikte Bayındırbank, EGS Bank, Kentbank ve Sitebank'ın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devrine karar vermişti.

HAYIRLI KARAR

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Mehmet Bakanoğlu, Danıştay'ın Tarişbank'ın fona devrilmesine ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kararının yürütmesini durdurmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Bakanoğlu, Tarişbank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilme kararının haksız ve adaletsizce alındığını ileri sürdü.

‘‘Karar, 150 bin çiftçiye hayırlı uğurlu olsun’’ diyen Bakanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Sevinçliyiz, güzel karar. Biz her zaman adaletine güvendiğimiz mahkemelerimizden böyle bir karar çıkacağını ümit ediyorduk. Aylardır bu kararı bekliyorduk. Tarişbank çiftçinin bankasıydı, bizler, bu bankanın içini boşaltmadık. Çiftçilerimize hayırlı bir karar oldu.’’


İmpexbankzedeye ödeme sürprizi


Tasfiyesi halen devam eden Impexbank'ta mudilere ödeme yapılacak. 1994 yılında TYT Bank'ın ardından Marmara Bankası ile birlikte tasfiye süreci başlatılan Impexbank'ta İflas İdaresi'nce yapılacak ilk ödeme bu olacak. Bugüne kadar müflis 3 banka arasında İflas İdaresi'nce sadece TYT Bank mudilerine ödeme yapılmıştı. BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından yapılan duyuruda, İstanbul 3'üncü İflas Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda, ödemelerin 27 Kasım'dan itibaren Etibank'ın Kadıköy, Şişli, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa şubelerinden yapılacağı bildirildi. Ödenecek toplam miktar hakkında bilgi verilmezken, mudilerin pay çetvelini İstanbul 3'üncü İflas Müdürlüğü'nre inceleyebilecleri belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!