Tarımda vadeli ödeme artıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarımda vadeli ödeme artıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 07:00

Çiftçilere vadeli ödemeyle gübrede, yemde, tohumda, tarım ilacında ve ekipman ürün tedariki sunan Tarfin’in Ülke Müdürü Tolga Yücel deprem sonrası, bölgedeki tarımsal üretimin her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yücel, bir süredir tarımda ihtiyaçların önemli bir kısmının vadeli satın alımlara döndüğünü söyledi ve “2022 yılında yüzde 300 büyüdük. Büyüme gübre, buğday, arpa, ayçiçeği, mısır ve şeker pancarı kategorilerde öne çıktı” yorumunu yaptı.

Üretim MALİYETİ MAHSULE ENDEKSLİ

2017’de Türkiye’de kurulan ve tarım sektörünü desteklemeyi amaçlayan Tarfin, çiftçiye direkt ürün satmadan; satış noktalarına yönlendiriyor. İhtiyaç duyulan ürünleri uygun vadeli ve anında alabilmeleri için destek sağlıyor. Tolga Yücel, çiftçileri güncel ekonomik değişikliklere karşı nasıl korudukları şu sözlerle açıkladı: “Gelir Korumalı Paketi’yle çiftçilerin buğday üretimi için girdi alışverişlerini mahsul değerine endeksli olarak gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. İlk örneğini buğday özelinde uygulamaya aldığımız bu sistemi, tüm Türkiye’deki yetkili satış noktalarında çiftçilerin hizmetine sunduk. Tüm çözümlerimizle 2022’de 18 bin çiftçiye destek sağladık. 80 ilde 50 binden fazla çiftçiye, bin 200 satış noktası ile hizmet veriyoruz.” Küresel gıda fiyatlarında düşüş sürdüğüne dikket çeken Yücel, sürdürülebilirliğin de altını çizdi. Gıda talebinin geleceğine odaklandıklarını anlatan Yücel, “Rusya-Ukrayna savaşıyla dünyada daha da tırmanan gıda arzındaki sıkıntılar nedeniyle birçok ülke tarım politikalarını yeniden gözden geçirdi. Ülkemizin başlatmış olduğu hamleleri takip ediyor, desteklerin artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!