Tokat yatırımcıların ilgi alanına girdi

Güncelleme Tarihi:

Tokat yatırımcıların ilgi alanına girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 13:42

Ortadoğulu ve Çinli yatırımcıların ardından,Türk yatırımcılar da Tokat iline yatırım yapmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Kuraklıktan en az etkilenecek bölgeler arasında yer alan Tokat ili, yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Rotalarını Tokat’a çeviren Ortadoğulu ve Çinli yatırımcılar, önümüzdeki günlerde başlayacak mevcut yatırım planlarının yanı sıra, yeni yatırım fırsatlarını araştırıyor. Tarım, hayvancılık, madencilik ve turizmde henüz keşfedilmeyen ciddi bir potansiyeli bereketli topraklarında barındıran Tokat iline, gelecek 10 yıl içinde yatırım yapmayanların fırsatı kaçıracağı da ifade ediliyor. Ortadoğulu ve Çinli yatırımcıların ardından, Türk yatırımcılar da Tokat’a koşuyor.

Yeşilırmak, Kelkit, Çekerek ırmaklarının geçtiği bereketli Tokat Tarım Havzası’nın, küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgelerden birisi olacağını ifade eden Tokat Valisi Cevdet Can, “Kazova, Artova, Taşova’da çok kıymetli ovalarımız bulunuyor. Gelecek 10 yıl içinde Tokat’a, özellikle tarım ve hayvancılık ile tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayi yatırımı yapmayanlar fırsatı kaçırabilir. Kentimizde, proje grubu, yatırım grubu, turizm grubu gibi birimler oluşturduk. Yatırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı işadamlarına, bu birimlerimiz ile her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Dubai ve Çin’in aralarında bulunduğu ülkelerden şehrimize gelen yabancı yatırımcılar, yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyor. Yabancı yatırımcıların yanı sıra, yerli yatırımcılar da yatırım fırsatlarını araştırıyor. Tokat’ın 2023 yılı hedefi olarak, tarım, hayvancılık, turizm, madencilik gibi sektörlerimizden 3 milyar dolara yakın katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Tokat ilimiz, uçakların kalkışı gibi yükselişe ‘take off’a’ geçmiştir” dedi.

Organize sanayi bölgelerinde çalışan sayısı 1700 iken, geçtiğimiz yıl 2 bin 400’e yükseldiğini anlatan Vali Cevdet Can, yeni yatırımlarla birlikte 2016 ve 2017 yıllarında Tokat’ın başarıyla daha fazla gündemde yer alacağını açıkladı. Son yıllarda ulaşım alanında yapılan büyük projelere değinen Vali Cevdet Can, Tokat Havaalanına dair ilave havaalanı kamulaştırma işlemlerinin 2015 yılında tamamlanacağını söyleyerek, 2016 yılında yatırım programına alınabileceğini belirtti.

GOP Tokat Teknopark’ta, 26 Ar-Ge projesi yürütülüyor


1992 yılında kurulan Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 29 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin; 2010 yılında kurulan Tokat Teknokent AŞ’deki 24 firmada 26 Ar-Ge projesinin yürütüldüğünü kaydetti. Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin, Teknopark’ta yazılım, elektrik-elektronik, makine teçhizat imalatı, kimya, biyoteknoloji, kimya gibi sektörlerin yer aldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!