‘Tarihimiz gurur duyduğumuz kadınlarla dolu’

Güncelleme Tarihi:

‘Tarihimiz gurur duyduğumuz kadınlarla dolu’
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 07:00

Türkiye İş Kadınları Derneği (TKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, cinsiyet eşitliğine ve kadın haklarına dikkat çeken bir mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

Mesajına “Uzun ve çok zorlu bir çabanın sonucunda  elde edilmiş hakları temsil eden, yıllar içinde giderek artan şekilde kuvvetle sahip çıkılarak bugünlere getirilen, bir anlamda kadınların ortak mücadelesinin ve dayanışmasının adı olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle bütün kadınlarımıza sevgi ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum” sözleriyle başlayan Bulut, tek bir güne sığdırılamayacak toplumsal fırsat eşitliği hedefleri için TİKAD olarak yılın 365 günü aynı heyecanla çalıştıklarını vurguladı.

EN GÜÇLÜ KALELER

Sözlerini Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden çok daha uzun yıllar önce verildiğine dikkat çekerek sürdüren Nilüfer Bulut, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de kadınlar gerek toplumsal gerekse siyasi alanda oldukça önemli yollar kat etmiş; üretim dahil, iş dünyasının her düzeyinde kendini ortaya koyarak ülkenin ekonomik hayatında da etkili bir yer tutmuştur. Bütün bu zorlu yıllar boyunca  kadınlar ‘hak mücadelesinin’ en güçlü kaleleri olmuşlar, büyük görevler üstlenmişlerdir. Nene Hatun’dan Sabiha Gökçen’e, tarihimiz kendileriyle gurur duyduğumuz kadınlarla doludur. Bugün geldiği noktanın ise henüz istenen düzeyde olduğunu söylemek maalesef mümkün değil. Özellikte karar mercilerinde yeterli kadın temsilinin olmaması kapatılması gereken büyük bir eksiklik.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!