Tarihi köşklerde 2 milyona yemek

Güncelleme Tarihi:

Tarihi köşklerde 2 milyona yemek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'la bütünleşen ve yılladır bu şehrin simgesi olan Hidiv, Çadır, Malta, Pembe, Beyaz, Sarı, Pembe Sera ve Sarı Sera köşkleri tarihi Osmanlı yemekleriyle yeniden müşterilerine hizmet veriyor. Üç yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Turing kurumunun kavgasına sahne olan ve ayda 35 bin kişiyi ağırlayan bu köşkler şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşlardan Beltur tarafından işletiliyor. Emirgan, Yıldız ve Çubuklu Korusu üzerinde yer alan köşklerde tarihi misyona uygun yemeklerlerden oluşan bir kişilik mönünün fiyatı ise 2 milyon lira.

NAR SUYU

Bu köşklerde içki yerine nar suyu ya da portakal suyu veriliyor. Beltur Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk köşklerde fiyatların ucuzladığını ve buna karşılık kalitenin düştüğü yönündeki eleştirilere katılmadığını belirterek, ‘‘Bu mekanlarda beş yıldızlı kaliteyi üç yıldız fiyatına sunuyoruz. Beltur özel sektör mantığıyla işletiliyor. Turing döneminden farklı olarak sadece fiyatımızı düşürdük’’ dedi.

1995 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan köşklerden, sadece Hidiv Kasrı'nın resterasyonu için 140 milyar lira harcandı. Bu köşkler haftanın yedi günü 9.00-23.00 saatleri arasında restaurant hizmetinin yanı sıra, iş toplantısı, seminer, düğün ve kültürel faaliyetlere de açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!