Taner, Moskova'da ekonomi doktoru

Güncelleme Tarihi:

Taner, Moskovada ekonomi doktoru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rusya ve Türkiye arasında ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla sısık Moskova ziyaretleri düzenlemeye başlayan Devlet Bakan Güneş Taner'e Moskova'nın ünlü Plehanov Enstitüsü tarafından fahri doktora ünvan verildi.

Plehanov Ekonomi Enstitüsü toplantı salonunda düzenlenen törene Güne Taner'in yanısıra Moskova Büyükelçisi Nabi Şensoy, ENKA adına Şarık Tara v dün Moskova'da açılışı yapılan Finansbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de katıldı.

ÖZAL'IN KURMAYI

Plehanov Enstitüsü'nde aralarında Rusya Parlamentosu eski Başkanı Rusla Hazbullatov'un da bulunduğu 15 kişilik seçici kurul tarafından oylama sonuc fahri doktora verilen Güneş Taner, doktora cübbesini giydikten sonra yaptığ esprili konuşmayla salonda bulunanları oldukça şaşırttı. Taner, ‘‘Beni Plehano Enstitüsü fahri doktoru yapmakla hata ettiniz. Ben değişimi ve dinamizm severim. Yeni ünvanımla size vereceğim tavsiyeler buranın altını üstün getirir. Rusya'da daha dinamik pazar ekonomisi değişimlerine ihtiyaç var’’ dedi. Rus konuşmacılar ise Taner'i tanıtırken sık sık Turgut Özal dönemin hatırlatarak ‘‘Güneş Taner, Türkiye ekonomisine büyük hamle yaptıran Turgut Öza'ın kurmaylarından biridir’’ dediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!