Ardahan'a 7,6 milyon liralık TANAP desteği

Güncelleme Tarihi:

Ardahana 7,6 milyon liralık TANAP desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 11:33

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında, Ardahan'daki sosyal ve çevresel yatırım projelerine bir yıllığına 7,6 milyon liralık fon kullandıracağı bildirildi.

Haberin Devamı

TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan açıklamada, TANAP'ın bin 850 kilometrelik doğalgaz boru hattı projesi güzergahı üzerinde bulunan il, ilçe ve köylerin sosyal, ekonomik ve çevresel ihtiyaçlarını karşılamak için bazı kamusal projelere destek sağladığı belirtildi.

 TANAP ile Ardahan İl Özel İdaresi arasında şehirdeki projelere destek vermek amacıyla 04 Ağustos'ta bir protokol imzalandığı kaydedilen açıklamada, "Bölgedeki köy yollarının iyileştirilmesi için bir adet asfalt plenti kurulması, Ardahan Üniversitesi Kampüsü içerisinde bir anaokulu yapımı ve Ardahan Belediyesi tarafından yapılmakta olan Ardahan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nin inşaatı için fon desteği sağlanacaktır.

Protokol kapsamında, TANAP Doğal Gaz İletim AŞ tarafından Ardahan İl Özel İdaresi'nin kullanımına tahsis edilen ödenek tutarı toplam 7,6 milyon lira olup, fonun bir yıl içinde kullandırılması planlanmaktadır" denildi. 

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Ardahan İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, taraflar arasında imzalanan protokolün kapsamında ise köy yollarının yenilenmesine ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek asfalt plentinin kurulması yer alırken, Ardahan Üniversitesi Kampüsünde bir adet anaokulunun inşa edilmesine karar verildiği kaydedildi.

Ardahana 7,6 milyon liralık TANAP desteği


BİR YILLIK SÜRE İÇİNDE KULLANILACAK

Bunun yanında protokolde Ardahan Belediyesinin inşa çalışmalarını sürdürdüğü katı atık depolama tesisine de destek sağlanacağı duyuruldu. Ardahan İl Özel İdaresi TANAP’ın fon desteğini bir yıllık zaman içerisinde, söz konusu projeler dahilinde kullanabilecek denildi. Şirketin Ardahan’daki bu projelere sağlayacağı fon desteği, Ardahanlılar tarafından sevinçle karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!