TANAP çok iyi bir proje

Güncelleme Tarihi:

TANAP çok iyi bir proje
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 01:16

ABD, TANAP boru hattı projesinin hem Türkiye, hem Azerbaycan hem de Avrupa ülkeleri açısından çok büyük önem taşıdığını, bölge ülkelerinin enerji güvenliğine büyük katlı sağlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın enerji işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sandra Oudkirk, TANAP töreni öncesinde bir grup gazeteciyle Ankara’da bir araya geldi. ABD’nin TANAP’ı çok iyi bir gelişme olarak gördüğünü kaydeden ABD’li yetkili, “Bugün dünya, birçok zorluk ve sınamayla karşı karşıya. Biz TANAP’ın evrensel olarak çok iyi bir proje olduğunu düşünüyoruz” dedi.

GÜÇLÜ SİYASİ DESTEK

“Bu proje Azerbaycan için ve Türkiye için çok iyi. TAP (Trans Adriatik Boru Hattı) tamamlandığında Avrupa için de çok iyi olacak” diye konuşan Oudkirk, şunları söyledi:

“Biz ABD olarak ortaklarımız ve müttefiklerimizin enerji güvenliği konusunu çok ciddiye alıyoruz. Ve bunu enerji güvenliği ve enerji yollarının çeşitlendirilmesine ilişkin büyük tablonun önemli bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Bu proje, sadece gazı kullanacak olan Türkiye ve Avrupa için değil aynı zamanda kaynak ülke olan Azerbaycan için de çok önemli.”

Haberin Devamı

ABD’nin, TANAP aracılığıyla Azeri doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına ulaşması projesine 10 yıldır güçlü bir siyasi destek verdiğini anlatan yetkili, TANAP’ın Avrupa’nın enerji güvenliğine güçlü bir katkıda bulunacağının altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!