Talat: TÜSİAD’ın Kıbrıs’a büyük katkısı var

Güncelleme Tarihi:

Talat: TÜSİAD’ın Kıbrıs’a büyük katkısı var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 00:00

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) temaslarda bulunan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) Başkanı Ömer Sabancı, Kıbrıs Rum yönetimine seslenerek, "Ben hiçbir konuda uzlaşma yapmıyorum demek kimsenin faydasına değil. Rumlar, soruna çözüm arayan Türkiye ve KKTC’nin yardımına gelmeli, tutumlarını değiştirmeli" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile dün biraraya gelen Ömer Sabancı liderliğindeki TÜSİAD heyeti, AB ülkelerinde iş ve siyaset dünyası ile Kıbrıs konusunda yaptıkları temaslar konusunda Talat’a bilgi verdi ve son gelişmeleri ele aldı.

UZLAŞMAZLIK FAYDA GETİRMEZ:

Sabancı, "Ben hiçbir konuda uzlaşma yapmıyorum demenin her iki kesime de bir faydası olmadığını, sadece kuzey ve güneydeki insanlar değil AB üyeleri de görüyor. Bugün İngiltere bunu seslendiriyor, yarın başka ülkeler seslendirecek. Bizim beklentimiz artık Güney tarafının da konuya yapıcı şekilde yaklaşmasıdır" diye konuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise, AB’nin izolasyonların kaldırılması yönünde verdiği sözü senet olarak kabul ettiklerini ve yerine getirmesini beklediklerini kaydetti. Talat, TÜSİAD’ın Kıbrıs’ta ve Kıbrıs’taki tarihi değişimde müstesna bir yere sahip olduğunu ve Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye’nin politikasında düzeltme gerektiği sinyalini ilk olarak TÜSİAD’ın verdiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!