Taksici 30 milyona kadar fatura yerine fiş verecek

Güncelleme Tarihi:

Taksici 30 milyona kadar fatura yerine fiş verecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, taksilerde 30 milyon liranın altında kalan taşıma ücretleri için fatura kesme mecburiyetini kaldırdı. Yeni düzenlemeye göre bundan böyle taksiler, 30 milyonun altındaki hizmetleri karşılığında perakende satış fişi verebilecek.

Taksi işletmelerinin 30 milyon liranın altında kalan hizmetler için fatura düzenleme zorunluluğu kaldırıldı. Taksiler, bundan böyle 30 milyon liranın altındaki taşıma ücretleri için fatura yerine perakende satış fişi verecekler.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde, geçici vergide yeniden değerleme oranı ile taksi işleten mükelleflere yapılan ödemelerin faturalandırmalarına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı.

30 MİLYON ÜSTÜ

Maliye Bakanı Sümer Oral, bu düzenlemelerle ilgili yaptığı açıklamada, taksi işletmelerinin 30 milyon liranın altında kalan hizmetleri için fatura düzenleme zorunluluğunun kaldırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

‘‘Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 275 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu genel tebliği ile taksi işletmeleri bundan böyle hizmetten yararlananlara fatura yerine perakende satış fişi verecekler. Bu fişlere ad, soyad, adres yazılmayacak. Sadece tahsil edilen bedelin yazılacağı bu fişler alanlar tarafından gider belgesi olarak kullanılabilecek ve satış fişleri sadece isteyenlere verilecek.’’

30 milyon liranın fatura düzenlemeye ilişkin sınır olduğunu ve bu sınırın her yılbaşında artırılacağını belirten Maliye Bakanı Oral, yapılan bu düzenlemeyle taksi işletmelerinin fatura düzenleme konusundaki şikayetlerinin giderilmiş olacağını ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!