TABA/AmCham’in Yeni Başkanı Ekim Alptekin

Güncelleme Tarihi:

TABA/AmCham’in Yeni Başkanı Ekim Alptekin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 12:22

Türk Amerikan Ticaret Odası olarak faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/Amcham) 2 Haziran Cumartesi günü yapılan genel kurulda derneğin yeni genel başkanı Ekim Alptekin seçildi.

Haberin Devamı


Bir süredir TABA Başkan Yardımcısı olarak görev yapan işadamı Ekim Alptekin, görevi Uğur Terzioğlu'ndan devralırken "Üyesi bulunduğum TABA/AmCham Derneğinin başkanlığına seçilmiş olmaktan büyük onur duyuyorum. Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler, artık iki ülke arasındaki yarım yüzyılı aşan dostluğunun belkemiğidir," dedi.

Uzun süredir ikili ilişkilerinin ekonomik-politik lobi ayağında aktif olan Alptekin, aynı zamanda merkezi Albuquerque'de olan Eclipse uçak fabrikası, EA Havacılık ve EA İnşaat'ın kurucularından.

Başkanlık koltuğunu Uğur Terzioğlu’ndan devralan Alptekin, böyle bir göreve getirilmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek: “Sayın Terzioğlu başkanlığında tüm TABA/AmCham üyelerine bugüne dek ikili ilişkilere katkıları nedeniyle içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki dönemde de önceki başkanımız Uğur Terzioğlu’nun ve tüm TABA/AmCham camiasının yanımda olacağına inancım sonsuz” dedi.

Haberin Devamı

Amerika’da sanayi yatırımı yapmış az sayıda Türk işadamından biri olan Ekim Alptekin, başkanlık hedefini "Türk-Amerikan ticari ilişkilerinin çeşitlenerek, İstanbul'daki dev iş kulelerinden Anadolu'nun yükselen şehirlerine kadar her anlamda ekonomik bir dinamizm sürecine girmesi" olarak tanımladı.

Ekim Alptekin başkanlığındaki ilk TABA/AmCHAM toplantısı yeni yönetim kurulunun da katılımıyla haziran ayı içinde gerçekleşecek.


Ekim Alptekin Kimdir?

Ankara doğumlu Ekim Alptekin, çocukluğunu Hollanda’da geçirdikten sonra, Utrecht Üniversitesinde Hukuk ve Ekonomi okudu. Bir dönem ABD Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi’nde de çalışan Alptekin, Avrupa Birliği Hollanda Dönem Başkanlığı sürecinde Hollanda parlementosunda Türkiye'nin AB adaylık sürecinde görev aldı. Hava ulaşımda yeni nesil hafıf jet uçaklarının üreticisi ABD'deki Eclipse fabrikasının kurucu ortağı olan Alptekin, halen dünyanın seri üretimle üretilebilen ilk çift motorlu jeti Eclipse 500’ü üreten şirketin başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. 2011 yılında Türk-Amerikan İş Konseyi’nin her yıl verdiği Ticari Liderlik Ödülüne layık görülen Alptekin, aynı zamanda EA Grubu bünyesinde kurulan EA Havacılık ve EA İnşaat’ın da yönetim kurulu başkanı. Alptekin Arnavutluk'un Sakarya fahri konsolosu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!