Suzan Sabancı'dan istifaya yönelik ilk yorum

Güncelleme Tarihi:

Suzan Sabancıdan istifaya yönelik ilk yorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 10:48

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer,Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt’un görevini Hakan Binbaşgil’e devretmesiyle ilgili olarak, “Bu bir maraton koşusudur, bayrağı teslim alan arkadaşa başarılar dileriz” dedi.

Suzan Sabancı Dinçer bankanın zirvesinde dün gerçekleşen görev değişikliğine ilişkin Milliyet gazetesinden Kadife Şahin'e önemli açıklamalarda bulundu. 
Haberin Devamı

 

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt’un kendisine geldiğini ve 2.5 yıllık genel müdürlük görevinden ayrılmak istediğini ilettiğini ifade eden Sabancı, şunları söyledi:

“Sayın Ziya Akkurt bankamızda 15 yıllık deneyimi olan bir arkadaşımızdı. Kendisi 2.5 yıldır da bankanın genel müdürüydü. Bu görevinden ayrılıp, biraz dinlenip başka alanlarda çalışmak istediğini ifade etti. Biz de bu istediğini profesyonel hayatın gereği olarak doğal görüyoruz. İnsanların çalışma hayatındaki bu tür istek ve arzularına saygı duymak gerekir. Kendisine çalışmalarından dolayı bankamıza yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu bir maraton koşusudur. Bu koşuda bayrağı teslim alacak arkadaşlarımız da kurumumuzda vardır. Nitekim Ziya Bey’den görevi teslim alan Hakan Binbaşgil de bankamızda 10 yıllık deneyime sahip ve 4 yıldır da genel müdür vekili olarak görev yapan deneyimli bir arkadaşımızdır. Kendisinin bu görevi başarıyla yapacağına inanıyoruz. Görevi teslim edene katkılarından dolayı her zaman teşekkür ederiz. Yolu açık olsun. Bu maraton koşusunda bayrağı teslim alana da başarılar diliyoruz.”  

        

Haberin Devamı

YENİ GÖREVİNİ BİLMİYORUM   

Akbank Genel Müdürlük görevinden 5 Ocak 2012 tarihinde sürpriz bir kararla ayrılan Ziya Akkurt’un profesyonel hayatına nasıl devam edeceği konusunda bilgisine başvurduğumuz Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, bu konuya ilişkin olarak Ziya Akkurt’un bir süredir bankacılık kulislerinde yer alan söylentilere ilişkin olarak bir bilgisinin olmadığını, (Akkurt’un Türkiye’de bankacılık lisansı alan Audi Bank’tan teklif aldığı ve buraya transferolacağı söylentileri var) şayet olsaydı Ziya Bey’in bunu kendisine ileteceğini ifade etti. Suzan Sabancı Dinçer, “Hayır, böyle bir şey yok. Kendisi bu konularda doğruyu söyleyen bir insandır. Bize böyle bir gelişme olmadığını iletti. Hatta, grubumuzda bizimle farklı alanlarda da çalışma arzusu olduğunu iletti. Ancak genel müdürlük koltuğunda oturmuş bir insanı başka bir alanda mutlu etmek, tatmin etmek zordur. Biz yolunun açık olmasını diliyoruz. Profesyonel hayatın kendisine nasıl yeni kapılar açacağını zaman gösterecektir” dedi.        

             

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!