40 mağazası olan Suwen’in yüzde 51’ini Taxim Capital aldı

Güncelleme Tarihi:

40 mağazası olan Suwen’in yüzde 51’ini Taxim Capital aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 09:40

Geçtiğimiz hafta Türkiye iç giyim pazarının önemli oyuncularından Suwen markasının yüzde 51’i satıldı.

Haberin Devamı

Tekstilin köklü isimlerinden Özcan Sümer’e ait Ekofer bünyesindeki Suwen’in yeni ana ortağının yurtdışında bir şirket olduğu hatta bu şirketin Lüksemburg merkezli IntiLux S.a.r.l. olduğu yazıldı. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, 2003’te kurulan Ekofer bünyesindeki Suwen, kimilerine göre sektörünün amiral gemisi. 40 mağazası bulunuyor Türkiye genelinde. Birçok uluslararası marka için de üretim yapan Suwen, Çin ve Hong Kong’taki rakiplerinden sonra dünyanın en büyük iç çamaşırı üreticilerinden biri olarak biliniyor

BİG CHEF’E ORTAK OLDU

Adı, ‘gizemli kadın’ anlamına gelen ‘süven’ kelimesinden gelen markanın yeni kaptanı ise Lüksemburg merkezli değil, Türkiye’de yer alan Taxim Capital. 2016 Temmuz ayında kurulan Taxim Capital, ilk iş olarak geçen yıl eylül ayında Türkiye’nin en önemli restoran zincirlerinden olan ve 36 şubesindeki 2 bin çalışanla 200 milyon liralık ciro yapan Big Chefs’in yüzde 40’ını satın aldı. Ardından rotayı teknolojiye çeviren özel yatırım fonu Taxim, mekânsal tabanlı mühendislik ve coğrafi bilgi sistemi alanlarında faaliyet gösteren yazılım şirketi Netcad’e ortak oldu.

FONU 3 TÜRK YÖNETİYOR

Haberin Devamı

Taxim Capital’in kurucuları finans dünyasının tanınan isimleri Serkan Kızıl, Yalçın Nak ve Selahattin Zoralioğlu. Yatırımcıları arasında Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD), Avrupa Yatırım Fonu (EIF), Alman Yatırım ve Kalkınma Bankası (DEG), Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu (TGIF) ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) gibi ulusal ve uluslararası kurumlar var.

 

 

Ömer Burhanoğlu “Otonom araçların üretimini Türkiye’ye çekmek, gelecek adına iyi bir fırsat” | Ofis Dışında

 

BAKMADAN GEÇME!