Suudiler'den İstanbul'a dev sağlık kenti

Güncelleme Tarihi:

Suudilerden İstanbula dev sağlık kenti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 14:21

Saudi German Hospital CEO'su Makarem S. Batterjee, İstanbul'da 1.3 milyar dolarlık içinde hastane, tıp fakültesi ve otellerin bulunduğu sağlık kenti kurmayı planladıklarını açıkladı.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdül-Aziz Al-Suud, Türkiye'yi ziyareti çerçevesinde İstanbul'da temaslara başladı. Suudi İşadamları TOBB-DEİK tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

İstanbul'da sağlık kenti kurmayı planlayan Saudi German Hospital CEO'su Makarem S. Batterjee, yemek sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'daki yatırım planına ilişkin bilgi veren Batterjee, burada "sağlık kenti" kurmayı planladıklarını, bunun 1.3 milyar dolarlık bir yatırım olacağını söyledi. Kurulacak kentin Avrupa ve Ortadoğu'yu birleştiren "Megakent" niteliğini taşıyacağını vurgulayan Batterjee , "Çok rekabetçi bir hizmet anlayışına sahip olacak, aynı zamanda çok konforlu olacak. Bütün dünya çapında bu sağlık kentinin büyük bir başarı yakalayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Projenin ne zaman hayata geçeceğine ilişkin bir soru üzerine Batterjee, Başbakan Erdoğan ve Türkiye hükümetiyle bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü kaydederek, "İnşallah bir sonraki görüşmemizde 'yatırım ne zaman başlayacak' değil 'ne zaman bitecek' sorusunu yöneltirsiniz" diye konuştu

Batterjee, sağlık kentinde 15 hastane, tıp fakültesi, fitnes merkezi ve sağlık otellerinin olacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!