Sütten sonra okullarda ücretsiz yemek gündemde

Güncelleme Tarihi:

Sütten sonra okullarda ücretsiz yemek gündemde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2013 14:14

Okullarda süt dağıtılmasından sonra ücretsiz yemek dağıtımı da gündemde. Yemek Sanayicileri hazırladıkları projeyi AK Parti’nin AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya sundu. 600 kadar yemek sanayici, öğrenci ve velilerin katıldığı toplantıda ücretsiz yemek projesine ilk destek AK Parti’li Süleyman Soylu’dan geldi.

Haberin Devamı

“Süt evet ama yetmez, yemek de vermeliyiz” sloganı ile yola çıktıklarını anlatan  YESİDEF (Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, projelerinin detaylarını şöyle anlattı: “Biz 81 ilde örgütlenmiş olan 3300 yemek sanayicimizle ortalama her gün 22 milyon insanımıza yemek hazırlamaktayız. Kadrolarımızda bulunan gıda mühendisleri, diyetisyenler gibi uzmanlar eşliğinde hazırladığımız sağlıklı yemeklerimizi şimdi de okullardaki çocuklarımızla buluşturmak istiyoruz. Projemiz ile 69 bin okulumuzdaki 17 milyon öğrencimiz ve 555 bin öğretmenimize her gün 3 çeşit öğle yemeği vermeyi, sağlıklı gıdaya ulaşmayı taahhüt etmekteyiz.

12 MİLYAR TL’LİK KAYNAK İHTİYACI
Proje kapsamında okullarımıza 3 yıl içerisinde ücretsiz olarak mutfaklar kuracağız. Her gün öğle yemeklerinde çocuklarımızı 3 çeşit yemek ile buluşturacağız.

Sütten sonra okullarda ücretsiz yemek gündemde
Tabiî ki hemen akla şu soru gelmekte: ‘Peki bu işin bütçesi nasıl karşılanacak?’.  Her yıl ülkemizde kalp, obezite, diyabet gibi hastalıklara 60 milyar TL harcamaktayız. Biz sadece bu bütçenin yüzde 20’si (12 milyar TL) ile çocuklarımızı sağlıklı besleyebilir, bozuk ve yetersiz beslenme kaynaklı sağlıklı sorunlarına son vererek 60 milyar TL’lik ağır yükten kurtulabiliriz.”

Haberin Devamı

'TEST-TOST İKİLEMİNDEN KURTARALIM'

Projenin çok önemli olduğunun farkında olduklarını dile getiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu şunların ifade etti: "YESİDEF ve üyeleri çok hayırlı bir işe soyunmuş. Ülke insanının sağlıklı bir şekilde beslenip büyümesi ve iyi bir eğitim almasının sağlanmaması halinde diğer ülkelerle rekabet edecek anlayış gerçekleşemeyecektir. Çocuklarımızı test-tost arasına daha fazla sıkıştırmamalıyız. Bize düşen böylesine hayırlı bir işi desteklemek, ilgili bakanlıklara sizlerden aldığım bu çok kıymetli projenin raporunu iletmek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!