Sütaş Aksaray'da fabrika kuracak

Güncelleme Tarihi:

Sütaş Aksarayda fabrika kuracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 10:08

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Süleyman Baydilli, Sütaş'ın Aksaray'da 40 milyon YTL'lik yatırımla 90 dekar üzerine fabrika kuracağını söyledi. Sütaş, Aksaray'da 10 bin hayvan dağıtmayı planlayacak.

Baydilli, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük süt ürünleri fabrikasının SÜTAŞ tarafından Aksaray'da kurulacağını bildirdi.

SÜTAŞ yetkilileri ile sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Baydilli,”Sütaş, Ankara, Kayseri ve Konya'dan topladığı sütleri Bursa'daki fabrikasına götürüyordu. Firma, Aksaray'da 40 milyon YTL'lik yatırımla 90 dekar alan üzerine fabrika kuracak” dedi.

Firmanın fabrika kurarak, Aksaray'ı yeni üretim merkezi yapmayı düşündüğünü ifade eden Baydilli, şunları kaydetti:
“Aksaray'da günlük 270 ton süt üretimi yapılıyor. 2007 yılının Eylül ayındaüretime geçmesi beklenen Sütaş'ın fabrikasında ise günde 1200 ton süt işlenecek.Fabrikada 500 kişinin istihdam edilmesi düşünülüyor. Fabrika sayesinde Aksaray'da hayvancılık önemli gelişme kaydedecek. Fabrikada süt ürünlerinin yanı sıra mayonez, ketçap, süt tozu, bal, reçel ve sos üretiminin de yapılması planlanıyor.”

Baydilli, Sütaş'ın bölgede sadece fabrika kurmakla sınırlı kalmayacağını belirterek, firmanın çiftçi eğitimine de ağırlık vereceğini bildirdi. Sütaş, ayrıca Aksaray'da hayvancılığın gelişmesi için 10 bin hayvan dağıtmayı planladığını vurgulayan Baydilli, “Bu yılın Eylül ayında fabrika temeli atılacak ve tamamlanana kadar çiftçi eğitimleri düzenlenecek. Sütaş, Aksaray Fabrikası Türkiye'nin en modern süt işleme tesisi olacak. Fabrika tamamen son teknolojiyle donatılacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!