Sustainable Fitch’ten Türkiye’de ilk onay Akiş’e

Güncelleme Tarihi:

Sustainable Fitch’ten Türkiye’de ilk onay Akiş’e
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 07:00

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in yan kuruluşu Sustainable Fitch, Türkiye’de  finans sektörü dışında ilk kurumsal firma ÇYS (çevresel, sosyal, yönetişim) raporunu Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı için yayınladı.

Haberin Devamı

Raporda Akiş GYO çevresel, sosyal ve yönetsel uygulamalar bakımından değerlendirilirken, şirket uygulamalarının en yüksek ikinci seviyede olduğu belirtildi. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Akiş GYO’nun, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyumlu bir şekilde faaliyet gösterdiği belirtilen raporda, şirketin sektöründe en yüksek ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’na sahip olduğu vurgulandı. 

Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, rapor ile sektörde önce olduklarını belirterek sürdürülebilirliği her alanda hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Raporu değerlendiren Çanakçılı, “Geçtiğimiz yıl enerji ve su verimliliği çalışmalarımızla alışveriş ve yaşam merkezlerimizin her ikisinde de tasarruf sağladık. Birçok belge aldık. Sürdürülebilirliğin çevresel boyutu kadar sosyal boyutuna da verdiğimiz önem doğrultusunda, en değerli sermayemiz olan çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerini artırmaya yönelik uygulamalarımıza, toplum için katma değer yaratan projelerimize devam ettik. Sektörümüzde İş’te Eşit Kadın sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket olduk” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!