Sürpriz vergi rekortmeni

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz vergi rekortmeni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 17:20

Vergi rekortmenleri listesinin ikinci sırasına bu sene sürpriz bir isim oturdu. Kurtuluş Faktoring'in sahibi Salvo Taragano, 15 milyon 614 bin 144 lira vergi ödeyecek.

Haberin Devamı

Daha önce hiçbir şekilde vergi listelerine girmeyen Taragano'nun ismi 2005 yılında bir haraç ve saldırı olayı ile gündeme gelmişti.

ÖNCE KAÇIRMAK İSTEDİLER, SONRA İŞYERİNİ KURŞUNLADILAR

İddialara göre kendisinden 3 milyon lira haraç isteyen bir çeteye direnen Taragano önce Sarıyer taraflarında kaçırılmak istendi. Bu saldırıdan kurtulan Taragano Kıbrıs'a gitti ve avukatı aracılığı ile şikayette bulundu. Haraç çetesi, bu şikayet üzerine Taragano'nun  Küçükçekmece'de yer alan şirketine bir araca yerleştirilen uzaktan kumandalı kalaşnikof tüfekle ateş açtı. Olay sonucunda aralarında çete lideri Mesut Yazkan'ın da olduğu 7 kişi tutuklandı.

Çetenin çiftlik evine yapılan baskında 8 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet şarjör, 153 adet fişek, 2 adet boru tipi bomba halinde düzenlenmiş parça tesirli füze şekline getirilmiş düzenek ele geçirildi.

Haberin Devamı

Taragano'nun sahibi olduğu Kurtuluş Faktoring 1993 yılında kuruldu. İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre, 'Para Trink' sloganı ile hareket eden Kurtuluş Faktoring, nakit ihtiyacı olan şirketlere bu nakti en hızlı şekilde sağlıyor. Yine sitede, "Şirketimizde işlem yaparak limitsiz nakit kaynak sağlama olanağınız vardır" ifadesi dikkat çekiyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!