Sürpriz üçlü havada buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz üçlü havada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2003 02:01

İlk önce eski Ulaştırma Bakanı Oktay Vural tarafından gündeme getirilen ancak ekonomik krizlere takılan bölgesel havayolu işletmeciliği projesi ‘Türkjet’in AKP hükümeti tarafından benimsenip onaylanmasıyla bir çok yerli ve yabancı şirket bölgesel havayolu taşımacılığı yapmak için harekete geçti.

7'nci Uyum Paketi'nde de yer alan proje kapsamında Flyair ve MNG'nin iç hatlarda hizmet vermelerine izin verilirken, Onur Air ve Orex şirketleri de Ulaştırma Bakanlığı'ndan izin bekliyor. Bu fırsatı kaçırmak istemeyenler arasında Global Menkul Kıymetler'in sahibi ve aynı zamanda Mesut Yılmaz'ın kuzeni olan Mehmet Kutman, Adnan Şen ve Kaya Çilingiroğlu da bulunuyor. Bu süpriz üçlü bir şirket kurarak, yurtiçi havayolu taşımacılığına el attı. Üçlü grubun, beş adet Airbus 321 model uçak siparişi verdiği de öğrenildi. Havayolu şirketi kurma fikirlerinin doğru olduğunu söyleyen Çilingiroğlu, şu anda çalışma aşamasında olduklarını söyledi.

Şen’in Maş Air’i vardı

Havayolu taşımacılığına adım atan bu süpriz üçlünün içinde tek deneyimli olarak Ali Şen'in oğlu Adnan Şen bulunuyor. Ali Şen'in 1990'lı yıllarda bölgesel pazarın özel şirketlere açık olduğu dönemde Maş Air isimli bir havayolu şirketi bulunuyordu. Şen'ler o dönemde sahip oldukları Rus uçaklar ile İstanbul-Bodrum-Antalya arasında taşımacılık yapıyorlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!