Sürdürülebilir istasyon dönemi

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilir istasyon dönemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 07:00

OYAK Grubu Şirketleri bünyesinde hizmet veren Güzel Enerji’nin TOTAL İstasyonları markası, TotalEnergies’e dönüşüyor. Türkiye’de TotalEnergies’e dönüştürülen ilk istasyon İstanbul Başakşehir’de açıldı. TotalEnergies Başakşehir Mehmetçik 2 No’lu Akaryakıt İstasyonu aynı zamanda, çevre dostu derecelendirme sistemi LEED Platinum Sertifikası’nın Türkiye’de akaryakıt istasyonlarındaki ilk örneği oldu.

Haberin Devamı

İstasyonda, yenilenebilir enerji yatırımı olarak güneş enerjisi kullanımı öne çıkarken; buhar geri dönüşüm sistemi, atık suyun yeniden kullanılması, yağmur suyu harmanlama gibi döngüsel bir yaşam modeli bulunuyor. Otojet EV şarj istasyonunu barındıran tesiste, yeni nesil elektrikli araçlara da hizmet verileceği belirtildi. OYAK Enerji Sektörü Grup Başkanı Yüksel Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Başakşehir Mehmetçik 2 No’lu Akaryakıt İstasyonu, TotalEnergies için değişimin başladığı nokta olacak. TOTAL ve M Oil bayi ağı Türkiye’nin 74 şehrinden 79 şehrine ve 2021 yılının sonunda her iki markamızla 889 istasyondan toplam 917 istasyona ulaştı. 2021 yılının yaz dönemindeyse istasyonlarımızda yaklaşık 196 bin metreküp olan akaryakıt ve LPG satışı, tüm zamanların en büyük miktarına ulaştı ve diğer dağıtım şirketlerine yapılan satış miktarlarında da geçtiğimiz yıllara göre en yüksek satış rakamlarına ulaşıldı. Son 1.5 yılda bu alanda fark yarattık ve devam ediyoruz. TOTAL İstanbul Havalimanı İstasyonumuzun, Avrupa’nın hizmet, kalite ve ölçek açısından en iyi TOTAL İstasyonu seçilmesi bunun en iyi örneklerinden biri oldu” dedi.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Güzel Enerji Akaryakıt Genel Müdürü Tolga Işıltan ise “TOTAL İstasyonları bu yıl önemli bir dönüşüm yaşıyor. Enerji endüstrisi, azalan kaynakları ve hızla artan talebi yönetmek üzere dijitalleşme, yenilenebilir enerji ve düşük karbon odaklı döngüsel ekonomi modelleri üzerine kurulu yeni bir sistem inşa ediyor. Güzel Enerji, bu dönüşümün öncülüğü hedefiyle OYAK’ın köklü tecrübesi ve TotalEnergies’in küresel gücünü buluşturuyor. TOTAL İstasyonları’nın TotalEnergies’e dönüşümü ile birlikte istasyonumuz, temiz bir geleceği hedefleyen enerjinin yeni yüzünü temsil ediyor. Hedefimiz, yeni nesil TotalEnergies istasyonlarımızda sunduğumuz deneyimlerle, tüm misafirlerimizi evlerinde hissettirmek. Akaryakıt sektörüne ilkleri kazandırmaya devam edeceğiz. TotalEnergies ile yeni nesil enerji, daha iyi gelecek” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!