Sürdürülebilir ekonomi için ‘Yeşil Strateji Grubu’

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilir ekonomi için ‘Yeşil Strateji Grubu’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 15:44

Akkök Holding’in iştirakleri tarafından kurulan Yeşil Strateji Grubu, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, temiz enerji ve iklim değişikliğine uyum gibi konularda şirketler arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı ve dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Global Compact’in Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, “Sürdürülebilirlik ideali doğrultusunda geleceğimizi bugünden teminat altına almak için Akkök Holding’in iştirakleri ile Yeşil Strateji Grubu’nu kurduk. Şirketlerimiz Avrupa Yeşil Mutabakatı’nda kabul edilen yol haritası, aksiyon planı ve taahhütleri hayata geçirecek. Karbon düzenlemesinden yenilenebilir enerjiye, iklim krizinden inovasyon ve sosyal refaha dek sürdürülebilir kalkınmanın en temel unsurlarının daha fazla benimsenmesi için somut çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2019’un aralık ayında açıkladığı Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı, karbon salınımını 2030’a dek yüzde 50 azaltmayı, 2050’de ise tamamen sıfırlamayı planlıyor. Mutabakat, uluslararası ticaret ile ilişkilendirilen Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ile Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor.

BAKMADAN GEÇME!