Suna Hanım Tofaş'a Başkan

Güncelleme Tarihi:

Suna Hanım Tofaşa Başkan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eşi İnan Kıraç'ın emekli olup 31 Mart 1998 tarihinden itibaren Koç Holding ve bağlı şirketlerdeki görevlerinden ayrılmasının ardından Suna Kıraç, otomotiv grubuna da el attı. Holdingte bugüne kadar daha çok dayanıklı tüketim grubuyla ilgilenen Suna Kıraç, Tofaş Otomobil A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı oluyor. Suna Kıraç'ın Tofaş'daki bu yeni görevi, eşi İnan Kıraç'ın ayrılmasının ardından, otomotiv grubunda onun görevini devralması anlamına geliyor.

Tofaş'ın ilk Genel Müdürü olan İnan Kıraç, daha sonra Tofaş Grubu Başkanı oldu. İnan Kıraç, Koç Holding Yürütme Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde de bizzat Tofaş Grubu'yla ilgilendi. Kıraç, Fiat Grubu'yla hisselerin eşitlenmesi operasyonunu da bizzat yürüttü.

Koç Holding'in 31 Mart'ta yapılan genel kurulunda holding yönetiminden ayrılan Can ve İnan Kıraç kardeşler, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulunda Tofaş Otomobil A.Ş.'nin yönetim kurulundan da ayrıldılar. Can Kıraç, Tofaş Otomobil A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İnan Kıraç da yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyordu.

Tofaş'ta Can ve İnan Kıraç'tan boşalan iki yönetim kurulu üyeliğine Suna Kıraç ile Tofaş Otomobil A.Ş. Genel Müdürü Jan Nahum seçildi. Tofaş Otomobil A.Ş.'nin bu değişiklik sonrası yönetim kurulu şöyle oluştu:

Suna Kıraç, Pietro Sighicelli, Temel Atay, Gökçe Bayındır, Jan Nahum, Guglielmo Gabrielli, Angelo Novati ve Antonio Scognamiglio.

TOFAŞ-FİAT ZİRVESİ

Tofaş Otomobil Fabrikaları A.Ş.'deki bu yönetim değişikliğinden sonra İtalyan Fiat Grubu'ndan üst düzeyde ilk ziyaret de bugün gerçekleşiyor. Fiat'ın en tepe yöneticilerinden Paolo Canterella, dün görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Dün akşam Kıraç çifti tarafından ağırlanan Canterella, bugün Koç Holding otomotiv grubu üst yönetimi ve Tofaş yöneticileriyle bir zirvede buluşacak.

Toplantıda, Koç Holding'de yeni kurulan üçlü komitede yer alan Temel Atay da bulunacak. Fiat-Tofaş zirvesinde Suna Kıraç'ın yanısıra Tofaş Grubu Başkanı Gökçe Bayındır ve Genel Müdür Jan Nahum da yer alacak.

PALİO YAKIN

İtalyan Fiat'ın üst düzey yönetimi, Palio'nun Türkiye'de üretimiyle ilgili hazırlıkları yakından izliyor. Her türlü teknik hazırlıkları tamamlanan Palio üretimiyle ilgili tarih, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Palio'nun üretim hazırlıkları için geçtiğimiz günlerde Fiat üst yönetiminden Roberto Testore de Bursa'ya gelmiş, incelemelerde bulunmuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!