Sultanlar Ligi’ne 5G Destekli Şahin Gözü Teknolojisi

Güncelleme Tarihi:

Sultanlar Ligi’ne 5G Destekli Şahin Gözü Teknolojisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 07:00

VODAFONE, Volleyball Nations League, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda kullanılan Şahin Gözü sistemini Türkiye’de Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı maçlarında Vodafone 5G desteğiyle kullanacak.

Haberin Devamı

Sistem, lig maçlarında basit kameralarla gerçekleştirilen Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ni hem voleybol salonu LED ekranlarına hem de canlı yayına anlık olarak yansıtacak. Şahin Gözü sisteminin detaylarının anlatıldığı basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “Yurtdışında kullanılan bir teknolojiyi Türkiye’ye getirdik. Teknolojinin içerisinde çok fazla kamera var. Bu kameralar anlık olarak hem hız hem topun nerede olduğu hem de oyuncuların performansıyla ilgili bilgiler veriyor. Şahin Gözü uygulaması, nisanda başlayacak olan ve yarı finaller, finaller ile üçüncülük/dördüncülük eşleşmelerini kapsayan Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı döneminde geçerli olacak. Teknoloji, İstanbul’da Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu ve Vakıfbank Spor Sarayı’nda Fenerbahçe Opet, Vakıfbank, Eczacıbaşı Dynavit ve Türk Hava Yolları’nın maçlarında uygulanacak” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

İLK KEZ KULLANILIYOR

Şahin, Türk kadın voleybolunun yanında durduklarını belirterek, “Temel hedefimiz, elde ettiği başarılarla dünya sıralamasında birinci sırada yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımıza ve Vodafone Sultanlar Ligi’ne en iyi desteği sağlamak. Bu hedefle, Vodafone Sultanlar Ligi’nde oynanan maçlarda seyircilere daha fazla deneyim ve eğlence sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Vodafone 5G destekli Şahin Gözü sistemiyle salondaki ve ekran başındaki seyircilerin seyir zevkini artırmayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, özel projelerle hem takımların hem de voleybolseverlerin deneyimini daha da geliştirmeye, Türk kadın voleybolunun dünyada ve Türkiye’de bilinirliğinin artmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. Şahin ayrıca 14 ülkede 5G’yi deneyimlediklerini de belirterek, “Bu teknolojiyi Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Türkiye genelinde fiber yatırımlarının geliştirilmesi bizi 5G’ye hazırlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Sezgin Eren ise “Bu teknoloji ilk kez Türkiye Voleybol Federasyonu’nun lig organizasyonunda kullanılıyor. Pazartesi günü yarı finallerin ilk ayağındaki maçlarda seyircimizle buluşturduğumuz bu teknoloji voleybolseverler tarafından çok beğenildi ve maç izleme deneyimini zenginleştirdi” dedi.

Haberin Devamı

HAKEM KARARLARINA YARDIMCI OLACAK

 Şahin Gözü teknolojisinin sunduğu istatistik ve veriler arasında; kullanılan servisin düşeceği yeri anlık olarak gösterme, sahada oyuncuların mücadele ettiği alanların ağırlıkları, servis hızı, spike (smaç) hızı ve yüksekliği, en hızlı smaç, ralli süresi, savunma ve atak bölgeleri gibi maç için önemli belirteçler yer alıyor. Teknoloji, Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ni sıfıra yakın gecikmeyle daha ileriye taşıyacak ve hakem kararlarına yardımcı olacak. Şahin Gözü uygulaması, Vodafone Sultanlar Ligi Şampiyonluk Play-Off’una katılacak 4 takımın toplamda en az 9 en çok 14 maçında geçerli olacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!