Sudan'a traktör sevkiyatı başladı

Güncelleme Tarihi:

Sudana traktör sevkiyatı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2013 12:54

Geçtiğimiz yıl, Sudan’la 3 bin adetlik traktör satış anlaşması imzalayan Hattat Traktör, Sudan’a özel ürettiği traktörlerin ilk sevkiyatını bugün gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Hattat Tarım, Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Ortadoğu’da 5 kıtada 40’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Sudan ile gerçekleştirdiği 3 bin adetlik traktör satış anlaşması yapan Hattat Tarım, bu yıl da ihracatını artırmayı hedefliyor.

Hattat Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı  İbrahim Hattat, "Hattat markası ile Tunus, Cezayir ve Senegal’den sonra Sudan ile gerçekleştirdiğimiz 3 bin adetlik traktör satışı ile Afrika pazarındaki ihracat bağlantılarımızı arttırıyoruz. Aralık ayında imzaladığımız anlaşma ile 5 ay gibi kısa bir sürede Sudan’a özel olarak tasarladığımız traktörlerin üretimini gerçekleştirdik ve 3 bin adetlik siparişin ilk sevkiyatını bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. ”  Polanya ‘dan sonra en büyük ihracat bağlantımızı Sudan ile yaptık .  2 sene içerinde yıllık üretimimizi 10.000 traktöre çıkartmayı planlıyoruz. Hattat Traktör önümüzdeki yıl uçacak’’ dedi.

Haberin Devamı

Afrika pazarındaki büyümenin sebebini Afrikalı çiftçiler için daha basit ve kolay kullanılabilir yeni traktör modelleri geliştirmelerine bağlayan İbrahim Hattat, “Sudan ile ön anlaşmamızı Aralık 2012’de yaptık. Sudan ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma ile ihracat yaptığımız ülke sayısını 40’ ın üzerine yükselttik. Geliştireceğimiz kullanımı kolay, ergonomik, yakıt tasarrufuna sahip yeni traktör modelimizle gelişmekte olan ülkelerdeki pazarlardaki payımızı arttıracağız, Irak başta olmak üzere Afrika ve Ortadoğu’daki ülkelere daha fazla satış imkanımız olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!