‘Su’da arıtma savaşları

Güncelleme Tarihi:

‘Su’da arıtma  savaşları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 22:25

Gelişen teknolojiyle üretilen filtre sistemleri, su arıtma cihazlarının damacanalar karşısında öne geçmesini sağladı. Yeni nesil su arıtma cihazları, farklı filtre sistemleriyle şebeke sularını tamamen temizliyor, mineral yönünden zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

SU arıtma cihazları her geçen gün evlerde daha fazla kullanılmaya başlandı. Teknolojinin yardımıyla geliştirilen yeni nesil filtre sistemleriyle donatılan bu cihazlar, damacanayla satılan sulara karşı önemli bir pazar oluşturuyor. Ancak arıtma cihazlarının doğru seçilmesi ve doğru kullanılması kritik öneme sahip. Bu işin uzmanlarından aldığımız bilgilere göre su arıtma cihazı seçimi yaparken en önemli kriterlerden biri kendini ispatlamış akademik kurumlardan sertifikalı olan modelleri seçmekten geçiyor. ABD merkezli Ulusal Sağlık Kurumu (NSF). Diğeri ise Su Kalite Derneği (WQA). Bu kurumların sitelerine girerek, satın alacağınız modelin kodunu doğrulatmanız gerekiyor. Su arıtma cihazı seçerken diğer bir önemli konu ise servis ve satış sonrası hizmet. Başta filtre değişimi başta olmak üzere tüm servis ve satış sonrası hizmetlerin kontrol edilmesi oldukça önemli. Su arıtma cihazı aldıktan sonra ise en az 6 ayda bir bakımının  yapılması ve filtrelerin değiştirilmesi gerekiyor. Cihazların uzun süreli kullanılmaması durumunda ise cihazın filtrelerinin kesinlikle değiştirilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

 GÜNDE 270 LİTRE SU ARITIYOR

AQUA Belle Rosy Class, 5 aşamalı arıtma sistemine sahip ve günde 270 litre su üretebiliyor. Dahili 12 litrelik bir depoya sahip olan model, krom bir muslukla geliyor. Ürünün tezgâh altında kapalı bir kasası da bulunuyor. Paylaşılan bilgilere arıtma filtrelerinin fiyatları 20 TL ile 100 TL arasında değişiyor.

1499 TL

DETOKS ÖZELLİĞİ VAR

LIFETECH’in ‘LT-2B’ modeli 7 aşamalı alkali ve detoks arıtma özellikleriyle dikkat çekiyor. 3 aşama suyu filtreleyen model, 12 litrelik tanka sahip ve şebeke basıncıyla çalışıyor. Ürünle beraber arıtmalı duş başlığı da veriliyor.

730 TL

TEZGÂH ÜSTÜ MODEL

HYUNDAI’nin geliştirdiği ‘HWJ 110S’, tezgâh üstü olma özelliğiyle dikkat çekiyor. 3 farklı filtreleme sistemine sahip olan ürün, 2 litre soğuk ve 2 litre sıcak filtrasyon ile çalışıyor. Modelin su artıma kapasitesi ise günlük 270 litre. Model ters osmoz soğutma sistemiyle çalışıyor.

1990 TL

Haberin Devamı

SEBİL TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

ARÇELİK, su arıtma sistemi geliştiren şirketlerin arasında yer alıyor. ‘3330 SFC’ modelini tüketicilere sunan şirket, bu modelde 3’lü filtre sistemi kullanıyor. Üründe 2.5 litre soğuk, 2.5 litre sıcak su tank kapasitesi var. Modelin musluğunda çocuk kilidi özelliği de yer alıyor.

1699 TL

12 LİTRELİK DEPOSU VAR

SU artıma cihazları konusunda dikkat çeken markalardan biri olan Spring’in şebeke basıncıyla çalışan modeli, 12 litrelik depoya sahip. Günlük 300 litre su üretebilen modelin filtreleri ise 10 inç olmasıyla dikkat çekiyor. Yanında muslukla birlikte gelen ürün, tezgâh altına monte ediliyor.

1000 TL

7 AŞAMALI FİLTRE

Haberin Devamı

CONAX’ın dikkat çeken su artıma cihazı modellerinden biri ‘Premium Color’. 7 aşamalı filtrasyon teknolojisi ile 8.5 Ph seviyesinde alkali su elde etmeyi sağlayan model, hindistan cevizi filtreleri sayesinde yüksek kaliteli içme suyu elde etmenizi sağlıyor. Şık tasarımı ve dahili tankı ile az yer kaplayan model, tazyikli su elde etmenize de imkan sağlıyor.

1399 TL

KOLAY FİLTRE DEĞİŞİM İMKÂNI

SU arıtma cihazları konusundaki tecrübeli şirketlerden biri ComTech. Şirketin geliştirdiği ‘EW 510A’ modeli özellikle filtrelerin tak-çevir yöntemiyle değiştirilmesini sağlıyor. 2.2 litrelik tanka sahip olan model, 3 kollu yıldız muslukla beraber geliyor. Ayrıca modelde otomatik kapanma özelliği yer alıyor.

1399 TL

Haberin Devamı

MOBİL ŞOV BAŞLIYOR

AKILLI telefon başta olmak üzere tüm mobil teknolojilere odaklanan Avrupa’nın en büyük fuarlarından biri olan Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) yarın başlıyor. İspanya’nın Barcelona şehrinde 27 Şubat - 2 Mart arasında gerçekleştirilecek olan fuar öncesinde yeni akıllı telefon ve diğer mobil cihazlar tanıtılacak. İddialı akıllı telefon modellerini tanıtacak teknoloji şirketlerinin başında Huawei, LG, HTC, Xiaomi ve Sony bulunuyor. Fuarda düzenlenecek toplantılarla ise 5G konusu masaya yatırılacak.

OYUN DÜNYASI

GOLD SÜRÜMÜYLE YENİLENDİ

EFSANE aksiyon oyunlarından biri olan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege’in ‘Gold’ sürümü satışa çıktı. İçinde ikinci yıl kartıyla gelen yeni sürümde, 8 başlık, üniforma ve ‘Karbon Charm’ olmak üzere birçok kişiselleştirme öğeleri yer alıyor. PlayStation 4 ve Xbox’ta yer alıyor.

satış fiyatı 280 TL

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

EVLERİ CANLANDIRAN SENSÖR

ELGATO Eve Motion adındaki kablosuz sensör, bulunduğu ortamdaki hareketlere göre evdeki akıllı cihazları kontrol ediyor. Örneğin; odaya girdiğinizde aydınlatma açılıyor, ısıtma veya soğutma cihazları devreye girerek, daha belirlediğiniz sıcaklığı sunuyor.

satış fiyatı 179 TL

UYGULAMA

DİYAR DİYAR RADYO GEZİN

RADIO Garden’ adındaki uygulama dünya küresi üzerinden ülkelere ve şehirlere göre radyo keşfetmenizi sağlıyor. Küre üzerinden istediğiniz ülkeye giderek istediğiniz radyoyu seçebiliyorsunuz. Uygulama, iOS ve Android işletim sistemlerinde yer alıyor.

Ücretsiz

DİLİM DİLİM DOĞRUYORLAR

MUTFAKLARIN olmazsa olmaz cihazlarından biri rondolar, yani doğrayıcılar. Dakikalarca sürecek işlemi saniyeler içinde tamamlayan rondolar, yeni teknolojilerle etkisini arttırdı. Bu hafta rondoları karşılaştırdık.

‘Su’da arıtma  savaşları

BAKMADAN GEÇME!