Sucuğun kilosu 40 liraya dayandı

Güncelleme Tarihi:

Sucuğun kilosu 40 liraya dayandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 13:52

Et fiyatlarının yükselmesi nedeniyle birkaç ay öncesine kadar en pahalı 25-30 lira olan sucuğun fiyatı 40 liraya ulaştı.

Haberin Devamı

Son dönemlerde et fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kemikli et, kilogramı 18 liradan kestiriliyor.

Maliyetin bu kadar yükselmesi kasaplarda en ucuz kıymanın 24 liraya, kırmızı etin kilosu ise 30 liranın üzerine taşıdı. Etteki bu yükseliş, sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerin fiyatlarında da önemli artışa yol açtı.

Bursa'da kurulu bir hiper marketten alınan fiyatlara göre, birkaç ay öncesine kadar en pahalıları 25-30 lira arasında olan kırmızı etten yapılan sucuğun kilogram fiyatı 40 liraya kadar ulaştı. Artıştan sonra hipermarketlerde en ucuz sucuk 20-25 lira aralığında satılmaya başlandı.

Marketlerden daha ucuz sucuk yemek isteyenler tavuk karışımlı olanları tercih ediyor. Marketler dışında piyasada kilogram fiyatı 10 lira ve altında olan markasız, sağlıksız sucuklar da satılabiliyor.

Haberin Devamı

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, bir dönem pirinçte benzer oyunlar oynandığını belirterek, ette de benzer senaryolar çizildiğini ancak Hükümetin buna el koymaya hazırlandığını söyledi.

Sucukta fiyatların 25 liradan 40 liraya çıkmasında bazı hesaplar olduğunu ileri süren Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yapacağı çalışmayla et fiyatlarının düşeceğini, vatandaşın ucuza et ve ürünlerini tüketeceğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!