Starbucks Türkiye’de ayda 1 mağaza açtı

Güncelleme Tarihi:

Starbucks Türkiye’de ayda 1 mağaza açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2004 02:02

Türkiye’deki hedeflerini ikiye katlayan dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks Cofee, 1 yılda 12 mağaza açtı. Top Shop, The Body Shop, Dorothy Perkins, Evans ve Peacocks gibi mağaza zincirlerini bünyesinde bulunduran Shaya Holding’in Türkiye’ye getrdiği Starbucks Coffee 12. mağazasını 19 Nisan’da Beyoğlu’nda açmaya hazırlanıyor.

Shaya’nın Genel Müdürü Işık Keçeci Aşur, ilk Starbucks’ı bir yıl önce Erenköy’de açtıklarını söyleyerek, amaçlarının dünyanın en iyi kahvelerini, güzel bir ortamda Türk insanına sunmak olduğunu belirtti. Bir yıl için 6 olan mağaza sayısı hedeflerini ikiye katladıklarını bildiren Aşur, ‘Türkiye’de ayda 1 mağaza açmış olduk. Bu yıl da aynı hızla devam etmeyi hedefliyoruz. Erenköy Starbcks açıldığı gün Avrupa’daki tüm Starbucks Coffee’ler içinde en çok ziyaretçi çeken mağaza oldu. Biz Türkiye’de olmayan bir şey getidik. Yeni bir pazar yarattık. Ama pazarı büyüttüğümüzü düşünüyorum. Bir yıl içinde yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladık’ dedi.

Türkiye’nin Starbucks markasını hızlı yayan ülkeler arasında yeraldığını vurgulayan Aşur, yakın bir zamanda Suadiye’de bir mağaza açacaklarını belirterek, Eylül ayında Ankara’da açacakları bir mağazayla İstanbul dışına çıkacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!