‘Standart’ başkan

Güncelleme Tarihi:

‘Standart’ başkan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 19:57

KÜRESEL otomotiv pazarında en önemli standartlara yön veren ve otomotiv dünyasının en saygın kuruluşları arasında gösterilen Amerikan Otomotiv Mühendisleri Derneği’nin (SAE International) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Cüneyt Öge getirildi.

Haberin Devamı

Daha önce SAE Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak 10 yıl görev yapan Öge, 2016’da organizasyonun ilk Türk başkanı oldu. 1904 tarihinde kurulan Amerikan Otomotiv Mühendisleri Derneği (SAE) dünyadaki en eski teknik organizasyonlardan biri. Derneğin kuruluşunun tarihçesi ise ilginç. Otomotiv dünyasında üretim tarzıyla devrim yaratan Henry Ford’un yakın arkadaşı Thomas Edison’a yazdığı mektup, derneğin kuruluşunda önemli rol oynamış. Ford, mektubunda Edison’a otomotivde standartlara ihtiyaç olduğunu yazmış. Böylece otomotivde standartlar oluşturulması amacıyla SAE kurulmuş.

140 BİN AKTİF ÜYE

Dünya otomotiv devlerinin Ar-Ge ve ürün geliştirmeden sorumlu mühendisleri bu yıl ilki gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’ için 3-4 Kasım’da Türkiye’ye gelecek. Bu konferansa destek vermek için İstanbul’a gelen Cüneyt Öge, SAE’nin dünyanın bir çok ülkesinden 140 bin aktif üyesi olduğunu söyledi. SAE International’ın en önemli görevinin teknik standartların geliştirilmesini koordine etmek olduğunu anlatan Öge, “SAE, otomotivin en saygın kuruluşlarından biri olarak gerek ABD’de gerekse dünyanın çeşitli ülkelerinde kongreler düzenleyen, sektörün gelişimine katkı sağlayan, referans kaynağı niteliğinde yayınlar yapan, kendi standartlarını oluşturmuş bir kurumdur” dedi. Türkiye’nin otomotiv sektöründe kat ettiği mesafeden övgüyle söz eden Öge, şöyle devam etti: “Otomotiv firmalarının Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki başarıları, otomotiv mühendisliği alanında artan iş olanakları ‘Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’nın Türkiye’de yapılmasının en önemli nedenidir. Konferans sayesinde Türk otomotiv sanayiindeki yeniliklerin dünya pazarlarına açılması daha da kolaylaşacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!