SSK sınavında, Çelik'e Yüce Divan istendi

Güncelleme Tarihi:

SSK sınavında, Çelike Yüce Divan istendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Refahyol döneminde yapılan şaibeli SSK sınavı için açılan ve 8 ay süren müfettiş soruşturmasının sonunda, 81 aday memurun işine son verildi. İşine son verilen memurlardan 3'ü okur-yazar değil, 13'ü ise dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik'in akraba ve yakınları. İşine son verilen bir kişi de, dönemin Bakanlık Müsteşarı ve SSK Genel Müdür Vekili Ali Toptaş'ın yakını. Soruşturma raporunda, dönemin Bakanı Necati Çelik'in Yüce Divan'da yargılanması için yasal prosedürün işletilmesi istenirken, dönemin bürokratları SSK Genel Müdür Vekili ve Müsteşar Ali Toptaş, SSK Genel Müdürü Ekrem Önal ve diğer sorumluluğu olan yöneticiler Mahfuz Güler, Naci Ünal, A. Şahin Yalçıntürk, Yusuf Ekşi, Mehmet Kabakçı, İsmail Anayurt, Muhlis Güllü, Murat Aktaş, Üzeyir Karaaslan ve Orhan Kancan'ın yargılanmaları için Savcılığa suç duyurusu yapıldı. Bu kişilerin devlet memurluğundan çıkarılması da isteniyor.

81 kişinin işine son veren karar, SSK Personel Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Oktar ve Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzaları ile uygulamaya sokuldu.

SSK'da işine son verilenler

NECATİ ÇELİK'İN YAKINLARI:

Şeniz Denizman (Memur-Gölcük Hastanesi), Semih Bora (Bekçi-Gölcük H.), Bülent Gürel (Şoför-İzmit Sigorta Müdürlüğü), Semih Mat (Şoför-Gölcük H.), Tayfun Günenç (Hizmetli-İzmit Sig. Müd.), İsmail Ellibeş (Hizmetli-Gölcük H.), M. Kamil Kılıç (Bekçi-İzmit H.), Harun Yüksel (Hizmetli-İzmit Sig. Müdürlüğü), Kenan Yüksel (Hizmetli-İzmit H.), Ali Demiroğlu (Hizmetli-İzmit Sig. Müdürlüğü), O. Nuri Gür (Memur-Gölcük H.), Mustafa Uzuner (Bekçi-Gölcük H.), Ali Değer (Hizmetli-İzmit Sig. Mdlüğü)

OKUR YAZAR OLMAYANLAR:

Kerim Uzun (Hizmetli-Rize Hast.), Hamza Şahin (Hizmetli Adıyaman Hastanesi), Halil Kılıç (Dönemin Müsteşarı Ali Toptaş'ın yakını-Hizmetli-Akçadağ Göğüs Hastalıkları H.)

YERİNE ABİSİNİ SINAVA SOKAN:

Serdar Özdemir (Hizmetli-Ankara Hukuk İşl. Sig. Müd.)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!