SPK'dan 4 şirkete hisse senedi ihracı nedeniyle kayıt

Güncelleme Tarihi:

SPKdan 4 şirkete hisse senedi ihracı nedeniyle kayıt
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 09:44

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret, Modern Karton Sanayi ve Ticaret, Altınyağ Kombinaları, İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı'nın hisse senedi ihracı nedeniyle kayda alınmasına karar verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre Kurul, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş'nin A tipi hisse senedi fonu (1.5 milyon
YTL'den 15 milyon YTL artırımı) için kayda alınmasını uygun buldu.

Fon tutarı 13.5 milyon YTL, pay sayısı 1 milyar 350 milyon, portföy yapısı da yüzde 85 hisse senedi, yüzde 15'i de ters repo olarak belirlendi.

BAŞVURULAR

Kurul, Ak-San Taş Akşehir Tuğla, Sunta, Süt, Yağ ve Demir Haddehanesi Ticaret ve Sanayi'nin menkul kıymet başvurusunu işlemden kaldırdı.

Mali Sektör Dışı NFIST İstanbul 20 A Tipi Borsa Yatırım Fonu'nun yatırım fonu katılma belgesi ihracı nedeniyle Kurul'a başvuruda bulundu. Toplam pay/katılma belgesi sayısı 5 milyon adet olarak belirlenirken ihraç edilmek istenen tutar 50 milyon YTL oldu.

Kurul'a bu hafta Lio Yağ Sanayi ve Ticaret, Bayramoğlu Sahil Mahallesi İmar İdare ve Bakış İşleri, Aksigorta, Hacı Ömer Sabancı Holding'in hisse senedi ihracı nedeniyle başvuruda bulundu.

Aksigorta'nın ihraç edeceği hisse senedi, bedelsiz iç kaynaklardan karşılanmak üzere 153 milyon YTL, Hacı Ömer Sabancı Holding'in ise bedelsiz iç kaynaklardan karşılanmak üzere 600 milyon YTL olarak öngörüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!