Spagettinin rakibi Burdur

Güncelleme Tarihi:

Spagettinin rakibi Burdur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Burdur'da en son teknolojiyle üretilen makarna, fiyat ve kalite yönünden, makarnanın anavatanı İtalya’yı zorluyor.

BURDUR Uğur Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı eski Ticaret Borsası Başkanı Kadir Gönülsaçar, ürettikleri makarnayla Avrupa Birliği'ne (AB) hazır olduklarını söyledi. En son teknolojiyle hijyenik koşullarda makarna ürettiklerini belirten Gönülsaçar, ‘‘Şu anda bizde bulunan teknoloji Avrupa'nın pek çok ülkesinde yok. İhracatımızın büyük bölümü de Avrupa ülkelerine yapılıyor’’ dedi.

AVRUPA'DAN ÜSTÜNÜZ

İç piyasaya günlük 8-10 ton arasında makarna verdiklerini belirten Gönülsaçar, ‘‘İhracat bağlantılarımızın da üstesinden gelmeye çalışıyoruz. 1999'un son aylarında Yugoslavya'ya 250 ton makarna gönderdik. Türki cmhuriyetleri ise ödemede sorun yaratıyor. Bunlara ancak peşin fiyata mal verebiliyoruz. Yakında Almanya'ya da 500 tonluk bir bağlantımız var’’ diye konuştu.

PAZAR PAYI ARTTI

Fabrikanın günlük 75 ton çeşitli türde makarna ve irmik ürettiğini söyleyen Gönülsaçar, Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerdeki pazar paylarının hızla artığını söyledi. Şu andaki kalite ve fiyat bakımından AB ülkelerinden daha iyi durumda olduklarını belirten Gönülsaçar şöyle konuştu: ‘‘AB'ye tam üyelik için küçük ve orta ölçekli sanayinin teknoloji sorunu mutlaka çözülmeli.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!