Şov başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Şov başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 17:07

Auto Show 2006'da 5 yeni markanın Türkiye tanıtımı yapılacak. 50 yeni model vitrine çıkacak.<1>Yeni

Haberin Devamı

Bu yıl uluslararası otomobil fuarı kateforisine giren Auto Show, 3-12 kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

İki otomobilin dünya prömiyeri, 5 yeni markanın Türkiye tanıtımının yapıldığı fuardaki otomobilleri görmek için tıklayın

FIAT LINEA VE YENİ OPEL ASTRA SEDAN'IN DÜNYA PRÖMİYERİ YAPILDI
   
Fiat tarafından Türkiye'de üretilen Fiat Linea ve Opel'in yeni Astra Sedan modelleri ilk kez Auto Show 2006'da tanıtıldı.

Fiat standında gerçekleştirilen tanıtımda konuşan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Linea'nın gelecek yıl ortalarında Türkiye'de ve Avrupa'da yollara çıkacağını söyledi.

Fiat'ın amacının Grande Punto ile başlayan ve Linea ile devam eden modelleri ile müşteri profilini geliştirmek olduğunu dile getiren Baş, “Linea'nın sınıfının yıldızı olmasını hedefliyoruz” dedi.
  
Bursa'da Tofaş fabrikasında üretilerek Avrupa'ya ihraç edilecek olan Fiat Linea, 170 milyon Euro yatırım ile hayata geçti.  Fuarda Linea'nın yanı sıra Opel de Yeni Astra Sedan'ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

SKODA'NIN UÇAN ARACI
   
Auto Show 2006'da Skoda'nın Roomster vee Octavia Scout modelleri de görücüye çıktı. Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce, tanıtımda yaptığı konuşmada, Türkiye için bu kadar önemli olan bir otomobil fuarına bir devlet yetkilisinin gelmemesini eleştirdi.
   
Fuarda tanıtılan Roomster modelinin bire bir uçan maketi, tanıtımın ardından yaklaşık 15 dakika süreyle standından üzerinden uçuruldu. Fuar süresince de uçan Roomster, belli aralıklarla ziyaretçilere sergilenecek.

ÇİN VE İRAN OTOMOBİLLERİ FUARDA TANITILDI

Mermerler Otomotiv tarafından 2007 yılının Mayıs-Haziran ayları arasında Türkiye'ye getirilerek pazarlanması planlanan Çin Halk Cumhuriyeti'nin Chery marka Alia, Kimo, Tiggo, S16, Queen ve Boss model otomobilleri, fuarda görücüye çıktı.

Satış fiyatı konusunda bilgi verilmezken, fiyatın 2007 yılı Mart ayı civarında belirleneceği bildirildi. Chery otomobillerinin dünyada 58 ülkeye satıldığı belirtilerek, Chery'nin yıllık üretim kapasitesinin ortalama 650 bin otomobil olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada MYS Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığından alınacak izne bağlı olarak 2007 yılı başında Türkiye'ye ithal edilerek satışa sunulması planlanan İran'ın IKCO Grubu tarafından üretilen Samand modeli de fuarda tanıtıldı.

Mart ayında dizel modelinin ithal edilerek satışa sunulması beklenen Samand otomobillerinin yaklaşık 20 bin YTL'ye satılmasının planlandığını belirtildi. Türk piyasasına sunulacak Samand LX modeli araçlarda 1600 cc, 110 hp Peugeout motoru, hava yastığı, ABS, klima, elektrikli koltuklar, yol bilgisayarı, CD, MP3 çalar, arka park sensörü, alarm, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli cam ve aynalar, ısıtmalı yan aynalar, çelik jant ve sis farları standart olarak yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!