Sonucu gören ikinci üniversiteyi arattı!

Güncelleme Tarihi:

Sonucu gören ikinci üniversiteyi arattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 12:52

Geçen hafta açıklanan üniversite yerleştirme sınav sonuçları milyonların geleceğini belirlerken, dijital pazarlama platformu SEMrush, Türkiye’nin üniversite arama trendlerini mercek altına aldı.

Haberin Devamı

‘Üniversite’ kelimesinin etrafındaki dijital arama trendlerinin son 3 ayını araştıran SEMrush’un bulgularına göre ‘ikinci üniversite’ aylık bazda en fazla aranan anahtar kelimelerin başında yer aldı. Üniversite ve üniversite tercihleri aylık sırasıyla 49 bin 500 ve 40 bin 500 kere aranırken, 33 bin 100 kere aranan ‘ikinci üniversitesi’ ifadesi üçüncü oldu.

KTÜ ARAMADA BİRİNCİ OLDU
Üniversite arama sıralamasına göre, ilk sıraya Karadeniz Teknik Üniversitesi yerleşirken, onu ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi takip etti. Bilkent, Boğaziçi, İstanbul, Koç, Uludağ, Gazi ve Hacettepe üniversiteleri de listede yer buldu.

YABANCI ÜNİVERSİTELERE İLGİ
Araştırmanın bir diğer ilgi çeken bulgusu da dünyanın en köklü üniversitelerine gösterilen ilginin sıralaması oldu. Araştırmaya göre Oxford Üniversitesi en iyi üniversiteler arasında en fazla aranarak Türklerin tercihi oldu. Onu 5 bin 400 ile Cambridge ve Harvard üniversiteleri izledi. Ülkeler bazında arama rakamlarında ise Azerbaycan ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

SEMrush Türkiye ve Orta Doğu Kurumsal İletişim Müdürü Adam Zeidan, Türkiye’nin üniversite tercihlerinin genç nüfusun potansiyelini ortaya koyduğunu belirterek, ‘SEMrush verilerinden yararlanarak, son bir ay boyunca üniversite ile ilgili aramaları inceledik.

Öğrenciler YKS tercih sürecinde girmek istedikleri üniversiteleri öncelikle arama motorunda arayarak, bilgi ve yorum toplamaya çalışıyor. Arama trendini incelediğimizde ikinci üniversite aramalarının yükselişini gördük, bu da eğitime olan ilginin artışını ortaya koyuyor. Öte yandan öğrencilerin üniversite arama trendinde ilk sırayı Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin olmasını da dikkat çekici bulduk” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!