Soma faciasında Alp Gürkan’a dava

Güncelleme Tarihi:

Soma faciasında Alp Gürkan’a dava
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 17:30

Manisa’nın Soma İlçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili olarak, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin de aralarında bulunduğu şirketlerin sahibi Alp Gürkan ve 4 yöneticiye daha, ’Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten dava açıldı.

Haberin Devamı

Gürkan hakkında zorla getirme kararı da bulunduğu ve davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği öğrenildi.

AVUKAT KONUŞTU

Müşteki avukatlarından Seçil Ege Değerli hurriyet.com.tr’ye şu bilgileri verdi: 

“5 kişi hakkında dün itibariyle dava açıldı. Bu  şirketin patronu ve eski yönetim kurulu üyesi Alp Gürkan, Genel Müdür Teknik Yardımcısı Hayri Kebapçılar, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğit, İş Güvenlik Uzmanı Murat Bodur, Acil Durum Yöneticisi Haluk Evinç. Dün itibariyle iddianame kabul edildi ve dava açıldı. Talimatla ifadelerinin alınmasına ve zorla getirilmelerine karar verildi.

Tutuklu sanıklar olası kastla adam öldürmekten yargılanırken bu 5 kişi bilinçli taksirle adam öldürmekten dava açıldı. Ancak 5 kişinin kusuru diğerlerinden daha hafi değil. Bilirkişi raporunda kusurlarına işaret ediliyordu.

Haberin Devamı

Zaten dava da bu rapora dayalı olarak açıldı. Aslında asli kusurlu olarak yer alıyorlar. Yatırımların yapılmaması, ve güvenlik önlemi alınmaması gibi tüm kusurlar Alp Gürkan zamanında başlayıp oğlu Can Gürkan zamanında devam etmiş. Bizim de bu konuda itirazlarımız olacak. Bugün itibariyle de tutuklu yargılanmaları için tutuklama talebinde bulunduk.

Usulen zorunluluk yok ancak tutuklu yargılanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Delil karartma, kaçma ihtimallerinin yüksekliği ve tanıkları vazgeçirme gibi güçleri var. Davanın Akhisar’da halen devam eden davayla birleştirilip birlikte yürütülmesini de bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!