Soma davasında, tanık olarak dinlenen işçi fenalaştı

Güncelleme Tarihi:

Soma davasında, tanık olarak dinlenen işçi fenalaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 11:34

Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili yargılama devam ediyor. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4. duruşmasında tanık işçiler dinleniyor. Tanık olarak duruşma salonuna çağrılan işçi Yusuf Koçan, kürsüye geldiği sırada, arkasında bulunan sanıklara dönerek “Beni tanıdınız mı” dedi. Koçan bu andan sonra kalbini tutarak fenalaştı. Mahkeme duruşmaya ara verdi.

Haberin Devamı

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları yapılan 8’i tutuklu 6 sanıklı davada, mahkeme, tanık işçileri dinliyor.

Soma davasında, tanık olarak dinlenen işçi fenalaştı

SANIKA AVUKATINA ‘SEN’, TEPKİ
Mahkeme 4. Duruşmanın bugünkü ikinci oturumunda ilk önce işçi Ramazan Akkoç'u dinledi. Bali, kendi ifadesine göre, facianın yaşandığı yere en yakın isimlerden biriydi. Sanıklardan şikayetçi olduğu ve davaya müdahil olmak istediğini söyleyen Akkoç'a, sanıklardan Akın Çelik’in avukatı Yusuf Koçyiğit çeşitli sorular yöneltti. Av. Koçyiğit’in Akkoç'a ‘sen’ diye hitap etmesi, mağdur ailelerin avukatlarının tepkisine yol açtı. Avukatlar, meslektaşlarına yönelik “İşçi olunca sen, patron olunca siz mi oluyor” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı


‘BENİ TANIDINIZ MI’ DEDİ…
Akkoç'un ardından tanık olarak işçi Yusuf Koçan duruşma salonuna alındı. Koçan, kürsüye geçti sırada kısa süre durdu ve arkasında baktı. Arka kısımda bulunan sanıklara dönen Koçan “Beni tanıdınız mı” diye sordu. Mahkeme Başkanı, Koçan’ı uyardı. Koçan, bu andan hemen sonra kalbini tutarak fenalaştı. Mahkeme Başkanı, Koçan’a gerekli tedavinin yapılması için duruşmaya ara verdi.

'MASKELER 6 AYDA BİR DEĞİŞTİRİLİYORDU'
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti başkanı Aytaç Ballı, Yusuf Koçan'ı daha sonraki aşamalarda dineleyeceklerini belirtti. U3 bölgesinde görev yapan Mustafa Bostancı'nın ifadesine başlandı. Halen Soma A.Ş. de çalıştığını kaydeden Bostancı, üçüncü bandın başında dinamit patlatıldıktan yaklaşık yarım saat sonra siyah bir dumanın üzerlerine doğru geldiğini söyledi. Bostancı'nın 'Maskeler 6 ayda bir kontrol edilip değiştiriliyordu' yönündekii fadeleri ailelerin "Yalan söylüyor" tepkilerine neden oldu.
EN ÇOK KÖMÜRÜ ÇIKARANIN FOTOĞRAFI ASILIYORDU
Bostancı'nın ifadesinde iş yükünün son zamanlarda arttığını, yarış gibi bir şey olduğunu söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı bunu açmasını istedi. Bunun üzerine Bostancı, son dönemlerde ocağın bazı bölgelerinde sıcak kömür olduğunu söyledi, ayrıca daha önceki dönemlerde madenden günde 50-60 kamyon kömür çıkarılırken, son dönemlerde sayının 70-80 kamyona yükseldiğini, en çok kömür çıkaran vardiya amirinin fotoğrafının panoya asıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

bsen@hurriyet.com.tr


 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!