Soğuk hava kalkanları

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava kalkanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 22:26

Kış ayları kapımızı çalmak üzere. Son 10 yılın en soğuk kış ayını yaşayacağımız önümüzdeki günlerde, yeni teknolojilerle geliştirilen montlar dikkat çekecek. Daha az terleten ve daha sıcak tutan montların fiyatları 500 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

KARA kış kapıya dayandı. Uzmanlar son 10 yılın en soğuk kış günlerinin yaşanacağını belirtiyor. Tüketiciler ve şirketler de bu uyarıları dikkate alarak hazırlıklara başladı. Evler için kombi bakımı, otomobiller için kış lastikleri ilk alınan önlemlerin başında geliyor. Son dönemlerde teknolojiden yararlanılarak üretilen kışlık montlar da tüketicilerin beğenisini sunulmaya başlandı. Yeni nesil olarak da ifade edilen yeni mont modellerinin en büyük özellikleri ise kullanıcıların aktivitelerine göre sıcaklık ayarlaması yapabilmesi. Bu da kullanıcıların terlememesini ve mont içinde nemin oluşmamasını sağlıyor. Örneğin, yürüyüş yaparken daha fazla hava mont içerisine alınırken, durduğunuzda ise üşümemeniz için en az hava geçişi sağlanıyor. Böylelikle vücut ısınız eşit kalıyor.

Haberin Devamı

Kullanıcılara bu konforu sunabilmek için birçok farklı dokuma ve malzeme teknoloji geliştirilmiş durumda. Yeni nesil montların dikişleri artık kaldırıldı. Üretici şirketler bunun yerine farklı kumaş dokularını bir araya getirmek için dikiş yerine bütünleşmiş bir dokuma teknolojisi kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde montlar tüm hava koşullarına daha dayanıklı olurken kar ve yağmur suyu da geçirmiyor. Montların terlemeyi durdurması için ise termal kumaş teknolojileri kullanıcılara sunuluyor. Termal teknolojiler sayesinde vücut sıcaklığı mont kumaşından geri yansıtılarak kullanıcıların kendi ısılarını muhafaza etmesini sağlıyor. Yeni nesil montlar Türkiye’de de satışa çıkmış durumda. Satış fiyatları ise 500 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. Bu hafta son teknolojilerle geliştirilmiş montları bir araya getirdik.


Hem hafif hem sıcak

MONT teknolojileri üzerine çalışmalar yapan şirketlerin başında Columbia geliyor. Sıcaklık, kuruluk, serinlik ve koruma üzerine yoğunlaşan şirket, termal yansıtıcı, izolasyon ve elektrik teknolojileriyle dikkat çekiyor. Bu teknolojilerle kullanıcılarına en hafif montlarda bile güçlü dayanıklılık ve yüksek ısı sağlıyor. Titanium adındaki yeni seri ise Columbia’nın son teknolojilerini tek bir montta topluyor. Öte yandan elektrik teknolojisi de geliştiren şirket, bir batarya sayesinde kullanıcılarına istedikleri sıcaklığı anında sunuyor. Columbia’nın montlarının satış fiyatları 600 TL ile 1500 TL arasında yer alıyor.

Haberin Devamı


Dikişsiz dokuma teknolojisi

SON dönemlerde Türkiye’deki satışlarını hızla arttıran North Face, yeni nesil teknolojilerle geliştirilmiş mont modellerini satışa sundu. Fuseform ve Thermoball teknolojilerin üzerine yoğunlaşan şirket, özellikle dikişsiz dokuma teknikleriyle dikkat çekiyor. Sentetik fiber kullanılarak yapılan bu yeni dokuma teknolojisi, özellikle yağmur ve kar gibi yağışlı havalarda maksimum koruma sağlıyor. Nefes alabilen kumaşlar üzerinde de çalışan şirket, mont içimdeki nemim dışarı atılmasını sağlıyor. Türkiye’de satışta olan North Face montlarının satış fiyatları yaklaşık 700 liradan başlıyor.

Nano dokunuş

DÜNYANIN en iyi outdoor markaları arasında yer alan Marmot, kurduğu inovasyon merkezi ile birçok teknolojiye mont modellerinde yer veriyor. ‘Nano Pro’ adında bir dokuma teknolojisi geliştiren şirket, bu sayede hem yağışlı havalara hem de kirlenmelere karşı montları güçlendiriyor. Sadece şehir hayatı için değil, doğa yürüyüşleri için de kullanabileceğiniz bu montlarda ayrıca Polartech adındaki teknoloji ile en uygun kumaş yapısı da oluşturulmuş durumda. Bu kumaş yapısı ile normal kumaşlara göre yüzde 20 daha hızlı kuruma sağlanıyor. Marmot montların satış fiyatları 500 TL ile 1200 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Kurt gibi doğaya uygun

Türkiye’de son dönemlerde dikkat çeken mont markaları arasına girmeyi başaran Jack Wolfskin, elinde bulundurduğu patentlerle yeni nesil mont üretim konusunda hızla adımlar atıyor. ‘DowFiber’ adında yeni bir kumaş yapışı geliştiren Jack Wolfskin, izolasyon ve nemin monttan çıkmasını sağlayan malzemelerinin farklı bir kombinasyonunu yarattı. Mont modellerinde yüzde 30 fiber lif ve yüzde 70 ise sentetik elyaf kullanan marka, bu sayede daha hızlı kuruyan ve daha sıcak tutan bir ürün elde etmiş durumda. Jack Wolfskin markalı montların satış fiyatları 500 TL’den başlıyor.


OYUN DÜNYASI

Hızlı yarış bu hafta başlıyor

EFSANE yarış oyunlarından Need for Speed’in yeni bölümü 3 Kasım’da satışa çıkıyor. En iyi modifiye seçeneklerine sahip olan Need For Speed’te, bol bol sokak yarışları ve polis kovalamacaları olacak. Oyunun fiyatları ise 200 lira ile 300 lira arasında değişecek.

UYGULAMA

Haberin Devamı

Bankacılıkta ‘3D Touch’ dönemi

IPHONE 6s modelleriyle kullanıcıların hayatına giren 3D Touch özelliği Akbank’ın mobil uygulamasında kullanılmaya başlandı. Akbank Direkt uygulamasındaki 3D Touch özelliği ile tek dokunuşla ödeme, para çekme ve transfer işlemleri yapılabiliyor.


HAFTANIN TRENDİ

Diş ipini hatırlatan robot

KANSERİ bile önlediği öne sürülen diş iplerinin kullanımını yaygınlaştırmak için yola çıkan Flosstime, tamamen otomatik olarak çalışıyor. Diş ipi kullanılmasını hatırlatan ürün, aynı zamanda kullanıcılara 1 kullanımlık diş ipi çıkarıyor. Ürün 60 liralık fiyat etiketiyle satışa çıkacak.

Yeni akıllı telefonlar

HTC One A9
‘One’ series akıllı telefonlarla kullanıcıların beğenisini kazanan HTC, yeni modellini tanıttı. One A9 adındaki yeni model Android işletim sisteminin son sürümü olan Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak geliyor. 5 inçlik 2.5D Corning Gorilla Glass 4 Full HD AMOLED ekran bulunduran yeni akıllı telefon modelinde 1.5 GHz’lik sekiz çekirdekli işlemci ve 3 GB ram yer alıyor. Model kasım ayında satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Obi Worldphone SF-1
Eski Apple ve Pepsi-Cola CEO’su John Sculley’nin öncülüğünde geliştirilen ve Generali’nin de yatırımcıları arasında yer aldığı Obi akıllı telefonları, Türkiye’de satışa sunuluyor. 23 Kasım tarihinden itibaren satışa sunulan Obi Worldphone SF1, 5 inç ekrana sahip. Corning Gorilla Glass 4 ekran camının koruduğu modelde ayrıca Snapdragon 615 işlemci, 4.5G desteği, 13 megapiksel kamera yer alıyor.

Vestel Venus V3
Manisa’daki fabrikasında akıllı telefon üretimine başlayan Vestel, yeni akıllı telefon modeli Venus V3 17 Kasım’da satışa sunuyor. İlk görüntüsünün önceki gün paylaşıldığı model, mat metal kasaya ve oval hatlara sahip olacak. Yeni akıllı telefonun özellikleri ve fiyatı henüz açıklanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!