SKAL derneklerinin başkanı Anapa oldu

Güncelleme Tarihi:

SKAL derneklerinin başkanı Anapa oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2011 14:26

Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa oldu.

Haberin Devamı

Dünya genelinde 95 ülkede 20 bine, Türkiye’de ise bine yakın üyesiyle turizm profesyonellerinin meslek örgütü olan SKAL’ın, Türkiye'de faaliyet gösteren 14 kulübü tarafından ‘Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu’ kuruldu.

Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa oybirliği ile Deniz Anapa seçildi.

Dünya çapında ‘ses getirecek’ projelere imza atacaklarını kaydeden Anapa, "Öncelikle, Türkiye'de SKAL kulüpleri arasında var olan birliği güçlendirip sektördeki varlığımızı ortak bir paydaya dönüştüreceğiz. Ardından, 13 yıl önce SKAL İstanbul tarafından hayata geçirilen ve dünyaya örnek olan ‘SKALİTE – Turizmde Kalite Ödülleri’ gibi, dünya çapında ses getirecek projelere imza atacağız” dedi.

Aynı gün gerçekleşen ilk yönetim kurulu toplantısında, Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel ile Skal International geçmiş dönem Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkan Danışmanları olarak ilan edildi. Kamer Rodoplu da Skal International Konsül üyesi seçilerek, Uluslararası Temsilci unvanı aldı.

Haberin Devamı

Turizmde dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan SKAL International, 1934 yılında Paris’te kuruldu. SKAL, 95 ülkede 500’e yakın kulüple temsil ediliyor. Türkiye'de ise ilk SKAL kulübü 1956 yılında İstanbul'da kuruldu. Halihazırda Türkiye'de 14 SKAL kulübü bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!