Sizi dağıtmaya talibiz

Güncelleme Tarihi:

Sizi dağıtmaya talibiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 19:49

Hollanda’nın Venlo şehri belediye öncülüğündeki yatırımlarla kısa sürede Avrupa’nın ‘lojistik devi’ne dönüştü. Türk işadamlarıyla işbirliğine hazır olduklarını belirten Venlo Belediyesi Başkan Yardımcısı Stephan Satijn, “Türkiye’nin dış ticaret için ihtiyaç duyduğu depolama ve dağıtım imkânlarımızı sunmaya talibiz” dedi.

Haberin Devamı

VENLO, Hollanda’nın güneydoğu-sunda, Almanya sınırında 100 bin nüfuslu küçük bir şehir. Ancak yerel yönetimlerin ve yerel üreticilerin işbirliği, belediyenin 1 milyar Euro’yu bulan altyapı yatırımları Venlo’yu Hollanda’nın lojistik üssü haline getirdi. Birçok kente model olabilecek yatırım vizyonuyla Venlo, günlük 25 bin TIR’lık mucizevi bir ticari kapasiteye sahip oldu. 


STRATEJİK BİR KENT


Venlo Belediye Başkan Yardımcısı Stephan Satijn, Venlo’yu Avrupa’da öncü konuma taşıyan vizyonlarını şöyle anlattı: “Venlo lojistik merkezini, 40

Sizi dağıtmaya talibiz
kilometreye ulaşan genişliği ile Avrupa’nın en geniş limanı olan Rotterdam ile entegre şekilde planladık. Venlo stratejik olarak İstanbul gibi çok önemli bir konumda. Almanya sınırında, Rotterdam ve Amsterdam’a çok yakın. İstanbul nasıl Türkiye’nin lojistik yönden ana damarı ise Venlo da Hollanda için böyle. 200 bin konteyner kapasiteli Hollanda’nın en büyük demiryolu ve konteyner terminalini yapıyoruz. Canon, Oce, Vistaprint, Office Depot, Prologis, Goodman, Arrow Electronics, Michael Kors, Group Heylen (Tommy Hilfiger/Calvin Klein) gibi dünyanın en önde gelen firmalarıyla çalışıyoruz. Şu anki kapasite 175 bin TEU (konteyner), bu rakamın 2030’da 500 bin TEU’ya çıkaracağız. Rotterdam’a haftada 25 tren seferi, 16 gemi seferi yapılıyor.” 

Haberin Devamı

İŞBİRLİĞİ KAÇINILMAZ

Türkiye ile işbirliğini artırmayı çok arzu ettiklerini anlatan Stephan Satijn, “Türk işadamları öncelikli iş ortaklarımız listesinde. Türkiye’nin dış ticaret için ihtiyaç duyduğu depolama ve dağıtım imkanlarımızı sunmaya talibiz. Avrupa’da faaliyet gösteren Türk şirketlerini depo yatırımı yapmaya davet ediyoruz. Türkiye, Avrupa’nın Ortadoğu ve Asya’ya açılan çok önemli bir kapısıdır. İşbirliği içinde olmamız kaçınılmaz” dedi.

‘ENİŞTE’  BAŞKAN

VENLO Belediye Başkanı Antoin Scholten, 2012’den beri görevde. Scholten’in belediye başkanı olması dışında Türkler için önemli bir özelliği var, Tarsus kökenli Meral Gözükeleş ile evli. Hollanda polis teşkilatında komiser olarak görev yapan Meral Gözükeleş, Venlo’daki Türkler için ayrı bir gurur kaynağı.

Haberin Devamı

Venlo’nun Belediye Meclisi de Türklere yabancı değil. Meclis üyelerinden 4’ü Türk kökenli. Ali Oruç, Duygu Oruç, Gökhan Yurt, Merve Karaman.

Sizi dağıtmaya talibiz

500 MİLYON KİŞİYE ULAŞIM

VENLO Trade Port Noord Müşteri İlişkileri Müdürü Peter Titulaer, lojistik merkezi olarak planlanan araziyi belediyenin satın alarak yatırıma açtığını anlattı. Titulaer, minimum maliyetle yatırımcıya arazi satışı yapıldığını, arazinin rant aracı olarak kullanılmadığını vurgularken “En önemli şart, belirlenen sürelerde tesislerin tamamlanması” bilgisini verdi. Peter Titulaer, satılan arazinin tamamının inşaat için kullanılabildiğini söyledi, “Çünkü yeşil alanları ve çevre düzenlemesini zaten belediye planlıyor” dedi. Titulaer, Venlo’nun öne çıkan özelliklerini anlattı: “Venlo, Avrupa’da 500 kilometre çapında 160 milyon tüketiciye kolaylıkla ulaşabilen bir konumda. Çapı 1000 kilometreye çıkardığımızda tüketici sayısı 220 milyonu, 1500 kilometrede ise 500 milyonu buluyor. Hollanda’dan Almanya’ya satılan ürünlerin yüzde 75’i Venlo üzerinden gidiyor.”

Haberin Devamı

Sizi dağıtmaya talibiz

VENLO’NUN TÜRKLERİ

HÜSEYİN Culdur ve Ercüment Saka mucizevi Venlo’nun mucizevi Türklerinden... Hüseyin Culdur ve Ercüment Saka, Fresh Park’ta işçi olarak çalışırken girişimci olmaya karar vermişler ve 2004 yılında Enes Meyve ve Sebzecilik’i kurmuşlar.  Fresh Park’ta kısa sürede 30 milyon Euro’luk ciroya ulaşan Hüseyin Culdur ve Ercüment Saka, Ceyda İthalat İhracat’ı da kurdu.  Firma, Hollanda ve Almanya’daki perakende zincirlerine toptan satış yaptıkları gibi Fresh Park’taki depodan müşterilerine doğrudan perakende satış da yapıyor.

Sizi dağıtmaya talibiz

 

Haberin Devamı

MALİYET KADAR KALİTE VE ZAMANLAMA DA ÖNEMLİ

Venlo Beyediyesi İş Geliştirme Direktörü Leopold Hermans, haritaya bakıldığında Venlo’nun Türkiye’ye uzak görünebileceğini belirtirken Türk yatırımcılara, “Venlo’nun stratejik vizyonunun, çözüm ve işbirliği odaklı yaklaşımının bu mesafeyi ortadan kaldırabildiğini göreceksiniz” diyerek çağrı yaptı. Hermans, yatırım avantajlarına dikkat çekerken lojistik sektöründe maliyet kadar zamanlama ve kalitenin de önemli olduğunu, yüksek teknoloji ve güçlü altyapısıyla Venlo’nun bu konularda da öne çıktığını vurguladı.

Sizi dağıtmaya talibiz

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!