Şişecam'a 140 milyon dolarlık kredi

Güncelleme Tarihi:

Şişecama 140 milyon dolarlık kredi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 10:31

Şişecam Topluluğu, dış pazara dönük işletme finansmanında kullanılmak üzere uluslararası piyasalardan 140 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi (Club Loan) sağladı.

Şişecam'dan yapılan açıklamada, kredinin Citibank A.Ş., ABN-AMRO Bank N.V., Calyonbank A.Ş., Fortis Bank SA/NV, HSBC Bank A.Ş., ING Bank N.V, Natexis Banques Populaires, Societe Generale, WestLB A.G. ve Rabobank International Branch konsorsiyumundan sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, bankalar ile topluluğun dış ticaret sermaye şirketi Cam Pazarlama A.Ş. arasında imzalanan krediye, kullanıcı kurumlar Trakya Cam Sanayi A.Ş., Anadolu Cam Sanayi A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin garantör sıfatıyla iştirak ettiği belirtildi. Sendikasyon kredisinin sözleşmesi, Şişecam Topluluğu yönetiminin yanı sıra kreditör bankaların temsilcilerinin de hazır bulunduğu bir törenle imzalandı. İmza töreninde konuşan Şişecam Genel Müdürü Doğan Arıkan, Türkiye'deki fabrikaları ile birlikte bölgesinde cam ve soda üretiminde lider konuma ulaşan topluluğun, son 6 ay içinde Bulgaristan, Rusya, Gürcistan ve son olarak da Bosna'da sanayi yatırımları gerçekleştirdiğini bildirdi.

Arıkan, Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının yanı sıra bu gelişmeleri destekleyen çok uluslu bankaların finansal işbirliğine katkılarının artarak önemli bir boyut kazandığını belirterek, “Bu kredi, topluluğun bundan sonraki gelişmelerine güç katacak likiditenin hazır olmasına destek veriyor” dedi.

Katılımcı bankalar adına konuşan Citibank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi de Türkiye'nin, büyüyen ekonomisi ile uluslararası piyasalarda dikkat çeken bir ülke konumuna ulaştığını kaydederek, bu bağlamda Şişecam'ın, büyüme ve strateji anlamında sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da çok iyi bir örnek teşkil ettiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!