Şişe Cam'dan dört yılda 1.1 milyar dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Şişe Camdan dört yılda 1.1 milyar dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (Şişecam) Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Şişecam Topluluğu için büyük önem taşıyan ‘‘2000 Vizyonu Projesi’’ne 159 milyon doları 1998'de olmak üzere son 4 yılda 1.1 milyar dolara ulaşan sabit yatırım harcaması yapıldığını bildirdi.

Özince, Şişecam'ın Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 1998 yılında dünyada ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Geçen yıl yaşanan olumsuz koşulların Topluluğu da etkilediğini ifade eden Özince, Şişecam'ın, damping niteliğindeki ihracat baskısına ve promosyon uygulamalarına rağmen, cam üretimini önceki yıla göre yüzde 3 artırdığını, satışların ise önceki yıl seviyesinde kaldığını anlattı.

Özince, sınır ticareti ve Rusya pazarının durma noktasına gelmesine karşın, ihracata yönelik çabalar sonucu, geçen yıl toplam 352 milyon dolarlık döviz geliri sağlandığını, ihracatın yüzde 67'sinin Avrupa'ya, yüzde 20'sinin Ortadoğu ve Afrika'ya, yüzde 10'unun Amerika'ya ve yüzde 3'ünün de Asya ülkelerine yapıldığını bildirdi.

AVRUPA'DA ALTINCI

Son yıllarda yapılan bütün yatırımların büyük oranda topluluğun yarattığı fonlarla gerçekleştirildiğini de vurgulayan Özince, şunları söyledi:

‘‘Yurtiçi yatırımlarımız ve uluslararası işbirliklerimiz pazardaki gücümüzü koruyup geliştirecek, daha rekabetçi olmamızı sağlayarak uzun dönemli geleceğimizi güven altına alacak girişimlerimizdir. Böylesine güçlü bir kuruluş olan topluluk, Avrupa'nın 6., dünyanın 16. büyük cam kuruluşudur.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!