Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2024 07:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak’ta petrol üretiminin günlük 40 bin varile ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Bayraktar, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gitti. Gabar Dağı’ndaki Şehit Aybüke Yalçın 26-29 petrol kuyusunda incelemelerde bulunarak, TPAO ve TPIC yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alarak, bayramlarını kutladı. Bakan Bayraktar, “Bugün itibari ile 40 bin varil günlük üretimi burada geçmiş bulunuyoruz” dedi. Üretimi 2024 yılı sonunda 100 bin varile çıkarmak üzere çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Yeni keşif kuyularının olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “Bu yıl içerisinde Hakkari’de yine Van sınırında yeni kuyularımız olacak. Onlarda da yapacağımız keşifler ile, onlarda da yeni rezerveler bulduğumuzda bu üretim rakamları inşallah çok daha ileri gidecek. Dolayısı ile biz bu çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Burada yer yer 2 bin 500 metre, yer yer 2 bin 800 metre ama özellikle Şehit Teğmen Akdeniz bölgesinde o sahada da 4 bin 500 metrelere varan derinliklerde biz bu üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!