‘Şimdi vals zamanı’

Güncelleme Tarihi:

‘Şimdi vals zamanı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 21:21

TÜRKİYE’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödül töreni dün gece gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Düzenlenen törene katılan Başbakan Binali Yıldırım ihracatçılara seslendi. İhracatçılara her türlü desteği her şart altında vermeye devam edeceklerini ifade eden Binali Yıldırım, “Bizim karşılaştığımız sorunların onda biriyle karşılaşan ülkeler havlu atıyor, hayat duruyor ama Türkiye çok şükür zorluklarda pişe pişe, tecrübe kazana kazana hem ayakta kalmaya devam ediyor hem de yere düşen muhtaç, ihtiyaç sahibi milyonlarca insana da sahip çıkıyor. Türkiye’nin farkı da bu” diye konuştu.

Zor şartlarda bile etraftaki sorunlara, pazar daralmasına, küresel ticaretin de büyümesinin azalmasına rağmen ihracatta büyük iş başarıldığını, bir mucize gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, “Bu sene bütün her şeye rağmen miktar olarak artmamız var, parasal olarak da az da olsa artmamız olacak. Öyle öngörüyoruz. 2017 bundan daha güzel olacak. Hiç karamsar olmaya lüzum yok. Bunlar, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin sancılarıdır, doğum öncesi sancı gibidir”     

Haberin Devamı

14 yılda 1 Türkiye’nin 3 Türkiye yapıldıysa bunun arkasında güven ve istikrar yattığına dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, “Bunu kalıcı hale getirmemiz lazım. Kimin geleceği önemli değil. İstikrar ve güven kalıcı olsaydı her 10 yılda kazandığımızı bir sonraki 10 yılda kaybetmezdik. Ne oluyor? Mehter gibi iki ileri bir geri. Tamam eski dönemde fetih yaparken bu lazım, yorulmadan gitmek lazım ama şimdi zamanı, açığı kapatmamız lazım. Şimdi vals ederek gitmemiz lazım. Hızlı gitmemiz lazım.”     

ÜSTÜNE PARA ALACAĞIZ

TÜRKİYE’nin sağlıkta küresel anlamda her ülkenin bir anlamda gıptayla baktığı, örnek alacağı bir dönüşümü gerçekleştirdiğini anlatan Yıldırım, Avrasya Tüneli’nin dünyada ‘yaprak kıpırdamadığı’, yatırımların durduğu bir dönemde, devletin kasasından para harcamadan yapıldığını belirtti. Yıldırım, “Tünelden geçiş 30 bin olmuş. 60 bin oldu mu garantisi bitiyor. Üstünü de paylaşacağız değil mi? Mızıkçılık yok. Yukarı çıktı mı farkını paylaşıyoruz. Ne güzel iş. İşi yaptır üstüne de para kazan” dedi. 

ASIL İKTİDAR KADINLAR 

Dolmabahçe’deki ofisinde dün gündüz saatlerinde de kadın girişimcilerle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin kadın-erkek nüfusu neredeyse eşit, hatta yüzde 1 kadınlar daha fazla. Onun için iktidar sizsiniz esasında” dedi. 132 kadın girişimcinin katıldığı toplantıda Yıldırım, şunları söyledi: “Bugün, bu salonda bulunan kadın girişimcilerimiz, Türkiye ekonomisine 3 milyar dolar civarında bir katkı sağlıyor. Bu önemli. Yeterli mi? Yeterli değil. Daha fazlası mümkün.” Toplantıya katılan İş kadını Leyla Alaton da, “Türkiye’de kadın meselesi bir cinsiyet meselesi değil, zihniyet meselesidir. Artık kadının, bir sermayedar, ortak, iş sahibi, işveren olarak anılmasını istiyoruz” dedi. İş kadını Evrim Aras ise “Türkiye’de iş gücüne katılan kadınların oranı yüzde 30, iş gücüne katılan kadınlardan istihdam edilenlerin oranı yüzde 26, OECD’nin araştırmasına göre kadın-erkek ücret eşitsizliğinde Türkiye ilk sırada” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!