Silüet baktığınız yere göre değişir

Güncelleme Tarihi:

Silüet baktığınız yere göre değişir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 01:35

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, son dönemde yapılan inşaatların İstanbul'un silüetini bozduğu yönündeki tartışmalarla ilgili olarak, "Silüet baktığınız yere göre değişiyor. Silüet nereye göre baktığınızda oluyor? Mesela Kız Kulesi'nin orada durduğunuzda göremediğinizi Salacak'ta görürsünüz. 360 derece mi bakmak lazım yoksa başka türlü mü bakmak lazım? Büyükşehir bu konuda iyi bir çalışma yaptı" dedi.

Haberin Devamı

Yeniden Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Ahmet Misbah Demircan'a makamında tebrik ziyaretinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesinde 31 dönümlük arazinin ortasında kalan 2 katlı apartmanın sahibiyle anlaşılamamasını hatırlatması üzerine Güllüce, "Adalet şartları yerine getirilerek 3'te 1'likten şikayet ediliyorsa bir taraf oluruz. O zaman biz de, 'Senin her hakkın veriliyor ancak sen bu işi istismar ediyorsun' deriz. Vatandaşın talepleri makul, hakkaniyetli şekilde karşılanmış, olması gereken verilmiş buna rağmen o bunu fırsatçılığa dönüştürmeye kalkıyorsa biz ona dur deriz. Yok, 'Ben 3'te 2'yi elde ettim, elimde güç var' diyorsa o zamanda müteahhit abiye 'dur bakalım, vatandaşın hakkını sana çiğnettirmeyiz' deriz. Biz orada hakem rolündeyiz. Ancak şimdi bir dairesi varmış karşılığında 172 daire istiyormuş, böyle bir şey olabilir mi? Bu istismardır, bu işi engellemek için fırsatçılık yapıyorsunuz. Kamulaştırmadan dolayı yetkilerimiz var, istismar ediliyorsa yetkimizi kullanırız. Diğer taraftan vatandaşın hakkı verilmiyorsa orada da vatandaşın hakkını koruruz" ifadelerini kullandı.

Silüet baktığınız yere göre değişir
FİKİRTEPE İNATÇISI

Haberin Devamı

"Biz adaletten, haktan, hukuktan yanayiz" diyen Güllüce, şunları söyledi: "Orada doğrusu neyse hakem rolü oynariz. Fikirtepe'de önceki gün müsteşar düzeyinde böyle bir toplantı oldu. Daha bunu değerlendirip, istişare etmedik. Türkiye'deki her yer için söylüyorum, '3'te 2 çoğunluğu sağladim' diye kimse 'ben istediğim düdüğü çalarim' demesin. 'Ben de 3'te 1'in altinda kaldım, canım ne istiyorsa onu isterim' diye de kimse demesin. Bunun bir kelimeyle izahı adalettir. İptal edilen yerlerle ilgili hukuksal meseledir bu. Bizim 'B,C,D' gibi çok planlarımız var"

SİLÜET DEĞİŞİR...

Bir gazetecinin "Başbakanımızın bir endişesi olmuştu, 16:9 projesi İstanbul'un silüetini gölgeledi diye...Onun yanına 10 blok daha yapılacağı gündeme geldi. Sizin İstanbul'un silüetinin bozulacağı yönünde bir endişeniz var mı? şeklindeki sorusuna, Güllüce, "Silüet baktığınız yere göre değişiyor. Silüet nereye göre baktığınızda oluyor. Mesela Kız Kulesi'nin orada durduğunuzda göremediğinizi Salacak'ta görürsünüz. 360 derece mi bakmak lazım yoksa başka türlü mü bakmak lazım? Büyükşehir bu konuda iyi bir çalışma yaptı" şeklinde yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!